„Jsem rád, že jsme kolektivní obranou a výkonem od druhé čtvrtiny, kdy jsme začali dobře bránit, zvládli zápas bez dramatu na konci. Zdeno Hanzlík a Venca Honomichl dnes odvedli výbornou práci na obranné půlce, která není tolik vidět a toho si strašně moc cením," pochválil na tiskové konferenci obrannou práci jednotlivců, ale i celého týmu trenér domácích Tomáš Eisner.

Hanzlík měl za úkol ubránit nejnebezpečnějšího hráče hostí Brada Reeseho. A začátek utkání byl pro něho náramně těžký: v čase 12:45 minut měl na svém kontě již tři osobní chyby. K tomu chomutovské křídlo poznamenalo: „Byl jsem nasazený, aby jsem ubránil jejich nejlepšího hráče a měl jsem ho ubránit za každou cenu. Udělal jsem nějaké fauly, ale bylo to v rámci hry."

Do konce zápasu zbývalo ještě hodně času, více jak dvacet sedm minut a při dalších dvou faulech by hráč Levhartí základní sestavy už do zápasu nemohl zasáhnout . Proto ho trenér Eisner posadil na lavičku a do konce první poloviny na palubovku nenastoupil.

Od začátku druhé půlky se objevil opět na palubovce a strávil na ní jedenáct minut. Hanzlík byl střídán na konci třetí čtvrtiny a pak před koncem zápasu za rozhodnutého stavu, když dostali příležitost hráči z lavičky. A jeho počet osobních chyb na konci utkání stále tři. K tomu Zdeno Hanzlík poznamenal: „V druhém poločase jsem měl i štěstí, ale když jsem byl u hráče v nějakém inkriminovaném okamžiku, když střílel, tak už jsem nešel do souboje tak agresivně, aby rozhodčí neměli šanci písknout faul. Druhý poločas jsem odehrál líp mentálně, neudělal jsem zbytečné chyby."

Bilance Brada Lee Reeseho byla proti Levhartům tristní: na hřišti strávil více jako polovinu utkání, z osmi dvojkových pokusů proměnil jediný, ze dvou trojkových ani jeden a sto procentně úspěšný byl jenom ve střelbě trestních hodů. Dařilo se mu v doskocích, kde devět krát získal pro svůj tým míč.

Zdeno Hanzlík svůj úkol splnil, za co si vysloužil pochvalu trenéra a pomohl tak Levhartům k jasnému vítězství a první stovce vstřelených bodů v této sezoně.

Levharti tentokrát nepřipustili žádné drama a svým výkonem bavili přítomné diváky. Jejich výkony mají stoupající tendenci, což se projevilo i v tabulce Mattoni NBL a posunuli se na výborné šesté místo.