V bouřlivé atmosféře Městské sportovní haly v Chomutově byl v prvním poločase lepším týmem domácí Baník, když dravost jeho hráčů měla navrch nad futsalovou zkušeností Betisu. Domácí si vypracovali i dobré příležitosti ke vstřelení branek, ale Petr Nový v samostatném úniku  ztratil míč a Patriku Špicarovi jeho příležitost zmařil brankář Betisu Janda. Chomutov se nakonec ujal vedení, když z nenápadné akce prostřelil hostujícího brankáře Patrik Janošík. „Pár vteřin před koncem první půle jsme  inkasovali poměrně lacinou branku. Jinak v prvním poločase hlavně nikdo nechtěl udělat první chybu. My jsme chtěli dát góly ze standardních situací, které máme nacvičené. „Gólovky" z toho byly, ale nepovedlo se nám balon protlačit do sítě," zhodnotil prvních pětadvacet minut trenér Betisu Marian Gorol.         To trenér Baníku Petr Nový st. litoval hlavně neproměněných příležitostí, co se jeho mužstvu pak vymstilo v druhém poločase. „Nevyužili jsme naše příležitosti, když jsme mohli jít do vyššího vedení. Nedali jsme šance a soupeř nás potrestal. Pak už rozhodla naše nedisciplinovanost ve druhém poločase. Betis nastoupil do druhého poločasu úplně jinak, vyměnili „čtyřky".  Byli jsme rozhození a než jsme se dali dohromady, tak soupeř využil našich chyb," řekl o druhých pětadvaceti minutách Petr Nový.
Pojistit vedení pro Baník mohl na začátku druhé půle Patrik Špicar, ale pak už na palubovce vládlo mužstvo Betisu. Nejdříve dvěma góly otočil Betis skóre ve svůj prospěch a 160 sekund před koncem pojistil vedení Kadaně do poloprázdné branky Jan Kopta. Necelé dvě minuty před koncem to bylo už 1 : 4, aby 55 sekund před koncem vykřesal ještě naději  při hře bez brankáře Minařík (2:4).  Výsledek ale zpečetili do prázdné branky opět Kadaňští (2:5).
Trenér Betisu Marian Gorol ocenil po zápase výkon domácího Baníku: „Baník Chomutov bych chtěl pochválit, hrál výborně.  Mají výborné hráče, jsou šikovní jeden na jednoho. Myslím, že když ten tým vydrží pohromadě pár let, tak má velkou budoucnost," vážil si soupeře kadaňský trenér.
Do semifinále poháru tak hlavně zásluhou výkonu ve druhém poločase postoupilo zkušenější mužstvo Betisu a aspoň částečně si zlepšilo  náladu po posledním místě ve druhé lize.   „Sezonu jsme už hodili za hlavu. Nakupilo se nám najednou strašně moc problémů, prakticky se nám rozpadl  mančaft. Skončilo osm lidí a nešlo je nahradit nikým  z okolí. Tak jsme si řekli, že máme před sebou ještě pohár."
V semifinále poháru čeká na Betis lepší z dvojice Denas Studenec (okresní přebor), Balticflora Teplice. Špičkový český tým Balticflora hraje aktuálně finále nejvyšší české soutěže a dá se předpokládat její postup.  A to by byla pro hráče Kadaně velká výzva. Loňský pohár odehráli futsalisté Teplic „jenom" s českými hráči, ale letos by mohlo být vše jinak: „Co mám informace, tak pan Žák (šéf teplického klubu, pozn. red.) prohlásil, že chce získat „double". Takže postaví i Brazilce a Portugalce. Klukům jsem říkal už před zápasem, že si pak můžeme zahrát proti top týmu, proti profesionálům. Navíc budeme hrát doma a to by byla paráda," řekl na závěr Marian Gorol.

FC Baník Chomutov – FC Betis Kadaň 2 : 5 (1:0)
Góly: Janošík, Minařík – Novák 2, Škůrek, Zd. Kopta, Jan Kopta. ŽK: 1/2.  Diváci: 150. Rozhodčí: Franko, Plzák.
Baník Chomutov: Brič – Šrámek, Hříbal, Klimeš, Minařík, Nový, Petr Špicar – Janošík, Kukačka, Valta, Martin Špicar. Trenér: Petr Nový st.
Betis Kadaň: Janda – Zd. Kopta, Verner, Süssmilch, Novák – Jan Kopta, Škůrek, Mezera, Štítkovec. Trenéři: Marian Gorol, Jiří Novák st.