„Výsledek rozhodl zejména začátek utkání, kdy Helas dokázal potrestat dvě defenzivní chyby. Poté jsme se snažili dobývat hostující branku, ale příliš ovoce to neneslo. Byli jsme více na balonu, ale Helas si to zkušeně pohlídal. Liga pokračuje a my si z jedné prohry nemůžeme dělat příliš hlavu. Již nyní se těšíme na další utkání, zejména v Kadani, kam chodí mnoho skvělých fanoušků,“ vyjádřil se po střetnutí s Helasem Brno domácí Jakub Süssmilch.

Jihomoravanům, jak už zmínil perštejnský hráč, vyšel vstup do utkání, když už ve čtvrté minutě poprvé skóroval Lukšija a v páté minutě přidal druhou trefu Danko.

„Věděli jsme, že Perštejn prožívá dobrý vstup do sezony a že bude silný na míči. Myslím si, že jsme do zápasu šli dobře takticky připraveni, a proto jsme se mohli opřít o kvalitní defenzívu a eliminovat jejich nejsilnější stránky, hru přes pivota a hru jeden na jednoho. Napříč množství nevyužitých šancí, klobouk dolů před celým mužstvem, že jsme zvládli velmi fyzicky náročný zápas dotáhnout do vítězného konce. Z mého pohledu zasloužené tři body,“ hodnotil brněnský Pavol Matejov.

Tomu všem v kadaňské sportovní hale přihlížela parádní návštěva 404 diváků. Pro srovnání derby futsalové Sparty se Slavií sledovalo 450 lidí. Perštejn má po třech odehraných kolech na svém kontě čtyři body za výhru, remízu a porážku. Ve dvanáctičlenné tabulce mu patří sedmá příčka.

DIVOŠI. Duchcovský tým je známý tím, že při jeho zápasech není o emoce nouze. Na jaře takto jeho obránce Michal Ajdinovič ztrestal fackou strupčického Ondřeje Čvančaru, za což viděl červenou kartu.
Mariáš v Lenešicích: Rozhodčí dal pět červených. Šašku, počkám si na tebe venku!