Bez dvou opor Michala Hůly a Petra Nového, kteří byli na soupisce FC Chomutov, ale pod vedením trenéra Josefa Němce, nastoupili futsalisté Baníku v Městské sportovní hale proti plzeňskému týmu Jerigo 1994, který hodně těží ze spolupráce s ligovým Interobalem Plzeň.

A začátek vyšel lépe soupeři, který už ve 14. minutě vedl dvoubrankovým rozdílem (0:2).

„Hráli v bloku a velmi dobře pozičně. S tím jsme si prvních deset minut nevěděli rady. Pak jsme to přeskupili a od té doby to byl velmi vyrovnaný zápas," litoval herního projevu v prvních minutách trenér Josef Němec.

Po poločase 2:3 se v polovině druhé dvacetiminutovky prosadil plzeňský Vitouš a opět zvýšil na dvoubrankové vedení (2:4). Baníku nezůstávalo nic jiného než zkusit vabank hru bez brankáře. Osm minut před koncem oblékl barevně odlišný dres Patrik Špicar a stal se šestým hráčem v poli. A vyplatilo se, pět minut před koncem snížil ránou Štefan Micák a hra bez brankáře pokračovala. Pak už ale neúspěšně, šance sice byly, ale míč do sítě hostů už neprošel. Minutu před koncem zahrávali Baníkovci trestný kop, balonu se zmocnil hostující Bendl a do prázdné brány rozhodl (4:6).

„Byli jsme kousek od vyrovnání. Bohužel, při power play to je „buď anebo". Hráli jsme proti velmi dobrému soupeři, který před sezonou posílil. Tuto soutěž se učíme hrát, oba zápasy jsme odehráli v rámci našich možností. Tým je ale zdravý a ctižádostivý. V nižších soutěžích kluci přehrávali soupeře invencí a fotbalovostí. Nemáme teď secvičených mnoho futsalových věcí, to se budeme postupně učit," věří týmu do dalších bojů bývalý hráč Sparty Praha Josef Němec.

FC Baník Chomutov - Jerigo 1994 Plzeň 3:5 (2:3)

Branky: 17. Klíma, 17. Rajnyš, 36. Micák - 10. Vohrna, 14. Vitouš, 17. Pekník, 32. Vitouš, 40. Bendl. ŽK: 2:1.

Baník Chomutov: Brič - Klíma, Micák, P. Špicar, Minařík, Koutník, Rajnyš, Boček, Kasal, Svoboda, Farář.