I přes nadějný průběh utkání a slibné vedení 4:1 se domácím hráčům nepodařilo zápas dotáhnout do vítězného konce. O těsné výhře hostů rozhodlo prodloužení.

FBC 98 CV – FB Hurrican Karlovy Vary 5:6 pp (2:1, 2:2, 1:2, 0:1), Průběh utkání 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:5, 5:6.

Zápas rozehráli domácí skvěle a šli do vedení 2:0. Vary pak daly kontaktní gól, ale Chomutov to nezastavilo a šel dál za vítězstvím. Domácí hostům odskočili na tři branky a vedli už 4:1. „Bohužel Vary postavil na nohy druhý gól. Hosté se chytili a poslali utkání do prodloužení. V něm byl hostující tým úspěšnější a nakonec zvítězil rozdílem jediné branky," povzdechl si šéftrenér Chomutova Martin Bocian. Vzhledem k tomu, že pohár se hraje od druhého kola vyřazovacím způsobem na jedno utkání, dostane Chomutov šanci zahrát si pohár až zase za rok.

Obměněný kádr

„V našem týmu došlo v létě k výrazné obměně kádru. Máme mladý tým který potřebuje čas a trpělivost. Tohle utkání bylo úplně jiné než ty, které jsme sehráli v uplynulé sezoně," O tom, že se hostům podařilo utkání otočit rozhodly chyby domácích. „Udělali jsme zbytečně hodně chyb a nabídli tak soupeři řadu šancí," uvedl šéftrenér. Vítězný tým FB Hurrican Karlovy Vary nyní čeká v dalším kole poháru atraktivní soupeř a to extraligový celek FbŠ Bohemians.
Oba týmy se pravidelně setkávaly již minulý rok v rámci Národní ligy – divize západ. Vzájemná utkání byla v minulé sezoně pokaždé vyrovnaná. Jejich zápasová bilance byla 1:1, přičemž hosté si bod přivezli pokaždé z palubovky soupeře. Díky Poháru České pojišťovny se tedy tyto dva soupeři potkali ještě před začátkem Národní ligy, která startuje již tento víkend. Chomutov může porážku Varům oplatit začátkem příštího roku. Jejich další společný zápas se uskuteční 23. ledna 2016.

Přes Lovosice

Do čtvrtého kola Poháru České spořitelny se Chomutov dostal přes tým ASK Lovosice – LFP. Díky aktivní hře a rychlým protiútokům si hráči vybojovali výhru 9:6. Nad Lovosicemi dominovali i ve střelách na branku, a to v poměru 41:33.
Po dnešním posledním tréninku společně s juniory se tým FBC CV soustředí na úvodní utkání nové sezony. „Jedeme v neděli do Strakonic. Je to nováček soutěže a tak nevíme, co od něj čekat," myslí už na úvodní utkání sezony Bocian. I přesto, že kádr výrazně omladil, je šéftrenér přesvědčen o tom, že tým má na to, aby se pohyboval v horních patrech tabulky.

Nadcházející sezona

„Musíme se teď nějakou dobu soustředit jen sami na sebe a odstranit co nejvíce chyb v naší hře," poodhalil nejbližší aktivity Bocian. Do play off postupuje osm týmů a Chomutov chce být mezi nimi. „Minulý rok jsme se přesvědčili o tom, že není až tak podstatné, na jakém místě v základní části tým skončí. Rozhodující bude play off. Chceme se v průběhu soutěže stále zlepšovat, zvyšovat sebevědomí týmu a to všechno pak zužitkovat právě v play off ," uzavřel šéftrenér klubu.