Ve čtvrtfinále Národní ligy Západ rozdrtili florbalisté Chomutova svého soupeře z Králova Dvora 12:4 a po sobotní prohře 6:8 s tím samým soupeřem srovnali sérii na 1:1 na zápasy. Další utkání hrají už v pátek 10. března večer na palubovce soupeře, čtvrtý zápas se hraje v sobotu také v Králové Dvoře. Série se hraje na tři vítězná utkání, případný pátý duel by se hrál v Chomutově.

Nervozita a smůla

„Chtěli jsme mít po víkendu dvě výhry. V prvním utkání na kluky sedla nervozita a u některých branek jsme měli trochu smůly. Ale oklepali jsme se a závěr sobotního zápasu už byl dobrý,“ zhodnotil úvodní duel trenér Florbalu Martin Bocian.

Chomutovští mohutně v utkání dotahovali, vedli 3:2, ale soupeř jim odskočil až na 3:7. Do konce utkání zbývalo 15 minut a domácí trenér si vzal time out. A začala stíhací jízda. Chomutovští se dotáhli v 52. minutě až na rozdíl jedné branky (6:7), ale v čase největšího tlaku oslabil tým Marek Chocholoušek, který byl vyloučen za sekání. Ve hře domácích bez brankáře pak potvrdil vítězství hostí devět sekund před koncem Olšiak. „Pokud v neděli začneme tak, jak jsme skončili, tak si myslím, že můžeme předvést ještě lepší výkon. Děkuji hráčům za závěrečný tlak, při němž se ukázal pravý charakter týmu,“ vyjádřil se pro web českého florbalu chomutovský trenér.

Nedělní dominance Chomutova

V nedělním utkání už dominovali domácí. Od začátku šli za vítězstvím, první třetinu vyhráli 3:2 a rozhodli v prostřední části hry, po které svítil na ukazateli skóre stav 6:3. Nakonec se zápas skončil divokým výsledkem 12:4. „S druhým utkáním jsem velmi spokojen, šli jsme do zápasu s bojovnou náladou a od začátku jsme kráčeli za vítězstvím. A moc děkujeme skvělým divákům! Návštěva přes 400 lidí byla pro nás hnacím motorem a chtěli jsme předvést náš maximální výkon. Snad byli spokojeni,“ komentoval velký počet diváků Martin Bocian.

Série se tak stěhuje za stavu 1:1 na zápasy do Králova Dvora. Důležitý bude už páteční zápas. Určí, který tým se v sérii ujme vedení 2:1. A pak mu bude chybět „pouze“ jedno vítězství k postupu mezi čtyři nejlepší týmy skupiny Západ.

Dlouhou sérii vyhlíží i trenér Králova Dvora. „Věřím, že přes týden se dobře připravíme a zlepšíme to, co musíme. Gratuluji soupeři k výhře a fanouškům za atmosféru. Možná se sem ještě vrátíme,“ řekl pro web českého florbalu Marek Michálek.

„My se díváme jen na nejbližší zápas, ten chceme vždy vyhrát. Jsme toho v pátek schopni a jedeme si pro vítězství,“ věří v další výhru trenér Florbalu Chomutov Martin Bocian.

Florbal Chomutov – T.B.C. Králův Dvůr 6:8 (1:2, 2:3, 3:3)

Branky Chomutova: Kopp, Chocholoušek, Pastor, Jäschke, L. Fiala, Šarša. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 240. Střely na branku: 25:26
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 3:7, 6:7, 6:8

Florbal Chomutov: Šantora – Pačmag, Turek, Šarša, Z. Hlaváček, Šulc, Klíma – Štěrba, Jäschke, Pastor – Chocholoušek, T. Fiala, L. Fiala – Kopp, Bejček, Andrle

Florbal Chomutov – T.B.C. Králův Dvůr 12:4 (3:2, 3:1, 6:1)

Branky Chomutova: Chocholoušek 3, L. Fiala 3, Pastor 2, Šarša, Kopp, T. Fiala, Štěrba. Vyloučení: 1:0, navíc Šulc (CHM) 5 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0 Diváci: 410. Střely na branku: 21:17
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:4, 12:4

Florbal Chomutov: Šantora – Šarša, Šnábl, Pačmag, Turek, Šulc, Klíma, Selinger, Z. Hlaváček – Chocholoušek, T. Fiala, L. Fiala – Štěrba, Jäschke, Pastor – Kopp, Bejček, Andrle.