Zlepšený výkon Katů Kadaň

„Byl to nelehký zápas.  Musím ocenit výkon hráčů, kteří zvládli důležité momenty a získali tři body," ocenil výkon svých svěřenců domácí trenér Martin Bocian.

V týmu Kadaně došlo během vánoční přestávky ke změně na pozici trenérů. Tým aktuálně vede trenérský triumvirát na čele s Martinem Weissem. Někdejšího prvoligového hráče doplňují ještě kadaňský patriot Petr Hybner a Petr Kasper. A na hře Kadaně se to projevilo.

„Soupeř oproti utkání v Kadani mnohem více bojoval. Přiblížil se hře, na kterou jsme byli zvyklí. Předvedl hodně bojovný a agresivní výkon," ocenil i výkon soupeře Martin Bocian.

O výsledku utkání a vítězství FbC rozhodla druhá třetina, rychlé góly na začátcích jednotlivých period a odlišné výkony týmů v přesilových hrách.

„Věděli jsme, že nemůžeme hrát s Chomutovem nahoru-dolů a tak jsme hráli „zanďoura". Ze začátku se nám to dařilo, ale problémem bylo, že jsme dostali brzy góly," nebyl spokojen se vstupy do třetin Martin Weiss.

Chomutovští se odpoutali ve druhé třetině

První branka padla už ve čtvrté minutě, kdy se trefil chomutovský David Dudek. Do konce první třetiny Kadaň stihla ještě vyrovnat, ale situace se opakovala i v prostřední části hry. V 25. minutě se prosadil junior Tomáš Fiala a Martin Chocholoušek pak zvyšoval už na 3:1. Po druhé třetině odcházeli nakonec týmy do kabin za stavu 4:2.

„Myslím, že rozhodla druhá třetina, kde jsme měli největší převahu. A pak byly důležité dva rychlé góly na začátku třetí dvacetiminutovky," popsal  rozhodující momenty  utkání domácí trenér. Už po 38 sekundách poslední periody skóroval totiž Daniel Jäschke a za tři minuty po brance  Ondřeje Bejčka to bylo již 6:2.

Třetí třetina: Nevyužité přesilové hry Kadaně

„Ve třetí třetině jsme to už museli otevřít a to byla voda na mlýn tak kvalitního a kombinačního mančaftu jakým je Chomutov," byl si vědom kadaňský trenér.

Kati ale příležitost ke zdramatizování zápasu ještě dostali. Za hru v malém brankovišti byl vyloučen chomutovský Šarša a Aleš Limberk měl výhodu trestného střílení. Zdeňka Burdu sice překonal, ale jeho střela zazvonila jenom o tyč!

Snížit se nakonec podařilo v 47. minutě Eriku Štěrbovi (6:3) a vzápětí měli Kadaňští výhodu další přesilové hry. Šance v ní si vytvářeli ale hlavně domácí! Až při dalším vyloučení Tomáše Kämpfa se podařilo Katům gólem Michala Malého snížit na dvoubrankový rozdíl (6:4).

„Myslím, že rozhodly přesilovky. Když se podívám na hru v početné výhodě u Chomutova a u nás, tak tam je ohromný rozdíl. Máme před sebou velkou porci práce na zkvalitnění přesilových her. Tam musíme rozhodovat zápasy, pomáhat si tím. Dnes jsme měli jenom ve třetí třetině tři přesilovky. Dali jsme sice jeden gól, ale  ten byl téměř omylem. Moc šancí jsme v početné výhodě bohužel neměli," je si vědom problému v početní výhodě   Martin Weiss.

Po tyči domácí branky nakonec vše uklidnil necelé čtyři minuty před koncem gólem Tomáš Novotný. Neproměněné trestné střílení Petra Pastora v samém závěru na výsledku utkání už nic nezměnilo.

K vidění byl ale kvalitní a bojovný florbal, co ocenil i jeden z přihlížejících diváků: „Byl to pěkný florbal z obou stran. Výborné výkony podali u obou týmů brankáři. Jenom škoda, že ani jeden  z týmů neproměnil trestné střílení. Chomutov potvrdil, že ne náhodou je na prvním místě Národní ligy. A líbili se mi i diváci, kteří po celý zápas povzbuzovali," vyjádřil se bezprostředně po skončení utkání David Stejskal z České Lípy.