Co bylo důležité, Chomutovští v utkání ani jednou neprohrávali a nemuseli dotahovat náskok soupeře, který dokáže hrát ze zabezpečené obrany a trestat z rychlých protiútoků. Po úvodní brance Marka Chocholouška už ve 84. sekundě zápasu sice vyrovnal domácí Pudich, ale hosté dvěma góly Jakuba Štěrby odskočili ve 12. minutě na dvougólový rozdíl. Až 109 sekund před koncem 1. třetiny povedenou střelou od mantinelu snížil na 2:3 Tomáš Vaculík. A bylo vyhráno!

V dalším průběhu ani jednomu týmu nepomohly ke vstřelení branky přesilové hry, ani závěrečná hra domácích se šesti hráči v poli. I když více příležitostí měl domácí Mukařov: „Od druhé třetiny jsme hráli fantasticky a soupeře skoro k ničemu nepřipustili. Musíme se jenom naučit střílet branky a proměňovat taková utkání," zhodnotil poslední dvě třetiny domácí trenér Marek Chlumský.

Trenér Florbalu Chomutov byl hlavně rád za tři získané body: „Nemyslím si, že to dnes byl nejhezčí zápas na koukání. Hrálo se hodně bojovně a důrazně a pro nás to jsou dnes tři důležité a nesmírně těžké body. Domácí znovu potvrdili, že jsou silný a velmi zkušený soupeř. V mnoha situacích v utkání nás podržel brankář," vyzvedl Martin Bocian výkon chomutovského brankáře Jana Vlčka.

Sokol Mukařov - Florbal Chomutov 2:3 (2:3, 0:0, 0:0)

 Branky a nahrávky: 3. Svatoš (Pudich), 19. Vaculík (Drahorád) 2. Chocholoušek (T. Fiala), 6. Štěrba (Kopp), 12. Štěrba (Bejček). Vyloučení: 4:2. Rozhodčí: Starý, John. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 20:30.

Chomutov: Vlček Šarša, Klíma, Fokt, Turek, Šnábl, Dušek Chocholoušek, T. Fiala, L. Fiala Andrle, Jäschke, Pastor Kopp, Bejček, J. Štěrba.