Série se přestěhovala na sever Čech po dvou utkáních v Třebíči a stav na zápasy je vyrovnaný 1 : 1. Hraje se na tři vítězná utkání, takže teoreticky v neděli můžeme již znát jednoho sestupujícího. V případě vyrovnaného stavu i po víkendu, páté rozhodující utkání by se hrálo 22. nebo 23. března v Třebíči.
Výhodu domácího prostředí mají teď chomutovští a po výkonech v Třebíči nejsou bez šance. V prvním utkání dokonale překvapili soupeře, který se nezmohl na odpor a nasázeli mu 15 branek. „Řekli jsme si, že budeme hrát úplně jiný styl florbalu než ve zbytku sezony. Uplatnili jsme agresivní napadání a soupeř se s tím nezvládl vyrovnat," komentoval  vítězství Chomutova  asistent trenéra Martin Bocian. Domácí trenér Michal Pazderník po prvním zápase zrovna nejásal: „Těžko bude trabant rychlejší než pendolino. Soupeři gratuluji k zasloužené výhře a divákům se musím omluvit za předvedený výkon, který nebyl hoden ani třetiligovému týmu."
I druhý zápas na palubovce soupeře měli junioři FbC dobře rozehraný. V polovině zápasu vedli 5 : 2 a domácí hlavně díky výkonu brankáře Bazaly neprohrávali výraznějším rozdílem. Pak se ale karta obrátila a Snipeři do konce druhé třetiny vyrovnali na       5 : 5. O všem se rozhodovalo v závěrečné dvacetiminutovce a v ní padl jenom jeden gól. Bohužel, vítěznou branku vstřelil třebíčský Pavel Gellner, který z první propálil Šantoru v brance chomutovských juniorů.
Chomutov má i tak šanci rozhodnout o vítězi série na domácí palubovce Městské sportovní haly. K prvnímu  zápasu s Ostřelovači nastoupí hráči FbC 98 Chomutov v sobotu 15. března od 18:00 hodin. Druhé domácí utkání je naplánováno na neděli 16. března, první buly se odehraje  ve 14:00 hodin.