Vstup do utkání měl domácí Chomutov hodně špatný, když v čase 02:47 minut svítil na ukazateli stav 0:3. Plzeň totiž třikrát vystřelila na branku domácích a vstřelila tři góly. Trenér domácích Martin Bocian začátek utkání komentoval: „Začátek vypadal tragicky, ani ne za tři minuty tři góly." V dalším průběhu třetiny se hra vyrovnala, ale snížit se borcům Chomutova povedlo až v závěru úvodní části hry, když se prosadil Petr Nepovím.

Domácí poprvé zdramatizovali duel v druhé třetině, kdy opět Nepovím snížil na rozdíl jednoho gólu. Naděje Chomutova trvala ale jenom chvíli, za necelé dvě minuty přidal střelecky disponovaný Rybnikář svůj třetí gól v utkání a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Velkou šanci na zvýšení náskoku měl hostující útočník, který po chybě Fokta běžel sám na Burdu v brance domácích, ale domácí brankář jeho nájezd kryl. Plzni se nakonec povedlo i přes vyrovnaný průběh druhé třetiny vstřelit i pátou branku a zdálo se, že je rozhodnuto.

V třetí třetině chomutovští zvýšili agresivitu a téměř se jim povedlo otočit utkání ve svůj prospěch. Pět minut před koncem snížil Fokt na dvoubrankový rozdíl a domácí borci se dostali do velkého tlaku. Hosté odolávali jenom s vypětím všech sil, ale velké příležitosti Fokta, Nepovíma i Moravy zůstaly nevyužity. Na rozdíl jednoho gólu snížili chomutovští až dvacet osm sekund před koncem v přesilové hře, to byl zbytečně vyloučen hostující Straka za nesportovní chování. Martin Bocian byl se závěrem utkání spokojený: „Pozitivně beru třetí třetinu, musíme hrát na hranici důrazu. Kolikrát to vypadalo, že to řežeme hodně, ale za tohoto stavu nám nic jiného nezbývalo. Podařilo se nám zápas zkorigovat, i když čtvrtý gól už přišel pozdě."

Vývoj utkání se odvíjel od prvních třech minut, kdy hosté získali uklidňující náskok. Trenér domácích ale ocenil posun týmu oproti prvnímu zápasu v Plzni: „Když to porovnám se zápasem, který jsme hráli v Plzni v první polovině soutěže, tak to byl rozdíl. Jsem spokojený s výkonem, ale škoda prvních třech minut. Stále nám chybí jednoduchost, střelba, musíme se víc tlačit do zakončení. Pokud nám neteče do bot, tak bohužel se hrozně mazlíme s balonem a rozmýšlíme si třikrát střelu."

Výkon domácích borců ocenil i trenér hostů: „Chomutov vůbec nehrál špatně, dobře bránil. Doufám, že Chomutov porazí Ústí a pomůže nám k postupu. Myslím si, že na to jeho hráči mají."

Po sobotní výhře a nedělní prohře zůstávají florbalisté Chomutova na šestém místě z dvanácti účastníků druhé ligy. Na pátý tým Jablonce ztrácejí deset bodů a na sedmé Lovosice mají náskok dvou bodů. Plzeň je druhá pět bodů za vedoucím Ústím nad Labem.

Kati Kadaň podobně jako v sobotním utkání začali náporem  a hned ve čtvrté minutě utkání trefili tyč domácí branky. Za osm sekund vstřelil už Martin Žemlička i první branku zápasu a to nebylo v podání hostů vše. Za dalších dvacet jedna sekund Jan Odlas zvýšil už na uklidňujících 2:0. I po zbytek úvodní části hry byli hosté jasně lepším celkem a kromě další nastřelené tyče měli spoustu šancí.
V druhé třetině se obraz hry nezměnil a v třicáté minutě v rozmezí pouhých tří sekund přidali Kati další dvě branky a o další čtyři minuty upravil Petr Chládek po rychlém protiútoku střelou do prázdné branky už na pětigólový rozdíl. Až pak se dostali ke slovu i domácí a vstřelili aspoň čestný úspěch. Ještě do konce druhé třetiny hosté přidali další dvě branky, když domácím nepomohlo ani střídání brankářů.
V poslední části hry Kadaň kromě dalších čtyřech branek nastřelila další tyč a nevyužila jasné příležitosti na vstřelení gólu.
V utkání se střelecky zaskvěl Erik Štěrba, který dvěma brankami v závěrečné třetině dovršil hattrick. O zdrcující převaze Katů svědčí i poměr střel 82:20 v jejich prospěch.

Kadaň zůstává na třetím místě druhé ligy, protože první dva celky Ústí nad Labem a Plzeň přes víkend nezaváhaly a oba své zápasy vyhrály.

FbC 98 Chomutov - FBC Plzeň 4:5

branky: 17. Nepovím, 27. Nepovím, 55. Fokt, 60. Kämpf 1. Rybnikár, 2. Rybnikár, 3. Mirovský, 29. Rybnikár, 34. Kubica; rozhodčí: Urik Scholz; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 116; poměr střel: 34:30; po třetinách: 1:3, 1:2, 2:0;

Sestava Chomutova: brankář Burda, Šolta, obránci Boháček, Kämpf, Turek, Šarša, Dudek, Pacher, útočníci Nový, Štěrba, Náther, Dvořák, Nepovím, Pačmag, Morava, Bendl, Fokt

Slavoj Tachov – FBC DDM Kadaň 1:11

branky: 36. Mareš – 5. Žemlička, 5. J. Odlas, 30. Štěrba, 30. Procházka, 34. Chládek, 37. Plomer, 38. Chládek, 48. Štěrba, 55. Štěrba, 58. Žemlička, 60. Plomer; rozhodčí: Bůha – Starý; vyloučení: 3:0; využití: 0:1; diváků: 34; zásahy brankářů: Krysl 46, Goth 25 – Ciota 19; po třetinách: 0:2, 1:5, 0:4;
Sestava Kati Kadaň: brankáři Ciota, Hlaváč, hráči v poli Solar, Procházka, Limberg, Zelinka, Kičura, Muchna, Dolanský, Chládek, Žemlička, M. Odlas, Štěrba, Plomer, Šíma, Zýka, J. Odlas