Jejich soupeřem byla v play down Orka Čelákovice a v sérii na tři vítězné zápasy vedli Kati před víkendem 2:0. Poslední krok bývá ale nejtěžší a ten museli udělat Kadaňští v sobotu 12. března na domácí palubovce.

Začátek utkání „poslednímu kroku" i odpovídal. Do střetnutí vstoupili lépe hosté, kteří se již po čtyřiatřiceti sekundách dostali do vedení zásluhou Jakuba Doutnáče. Katům se podařilo za necelých dvanáct minut vyrovnat, když se prosadil Martin Weiss, ale osm sekund před první přestávkou vrátil vedení Orce Haris (1:2).

Kadaň stanovila nerozhodný stav znovu ve dvacáté sedmé minutě, v poslední minutě druhé třetiny zaznamenaly oba celky po jedné brance (3:3) a tak se šlo do poslední třetiny za vyrovnaného stavu.

Ve třetí dvacetiminutovce už úřadovali jenom Kati a do 54. minuty třemi brankami navýšili vedení na 6:3. Pak si už vítězství pohlídali, poslední branku při power play soupeře vstřelil Martin Weiss do prázdné branky (8:4).

Severočeši tak po výhře v sérii 3:0 na zápasy udrželi tuzemskou třetí nejvyšší florbalovou soutěž v Kadani i pro následující sezonu.

„Jsme rádi za ukončení série a za zachováni soutěže pro příští sezónu. Dnes rozhodl výborný kolektivní výkon. Tak jako v celé sérii rozhodla po vyrovnaných dvou třetinách třetí, kde jsme byli vždy lepšími. Děkuji výborným divákům, kteří nás i v nepříznivých chvílích po dobu celé sezóny vždy podrželi. Těšíme se na příští rok a soupeři přejeme hodně štěstí do dalšího průběhu play down," zhodnotil zápas a popřál soupeři zachování v soutěži trenér a útočník v jedné osobě Erik Štěrba.

Kati Kadaň – Orka Čelákovice 8:4 (1:2, 2:1, 5:1)

Branky: 13., 47. a 59. Weiss, 49. a 55. Limberg, 27. Fokt, 40. E. Štěrba, 54. J. Procházka – 40. a 54. Schwan, 1. Doutnáč, 20. Haris. Rozhodčí: Kunz – Šedivý. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 83. Zásahy brankářů: Janůšek 21 – Freiman 18. Konečný stav série: 3:0.

FBC DDM Kati Kadaň: Janůšek – Solar, Procházka, Hanzlíček, Limberg, Zelinka, Dolanský, Žemlička, Weiss, Pačmag, Turek, E. Štěrba, Zýka, Odlas, Morava, Fokt.