Kadaňští Kati odjížděli na půdu Hurikánů, kteří doma ještě neprohráli. Do utkání vstoupili výborným způsobem, když už v sedmdesáté sedmé sekundě vstřelil vedoucí branku Martin Odlas. Když v osmnácté minutě Procházka po vytočení se za brankou střelou k bližší tyči zvýšil na dvoubrankový rozdíl, zdálo se, že Kati budou udávat tón hry. Vzápětí ale byl vyloučen za vysokou hokejku Odlas a domácí krásnou střelou do horní části branky snížili na rozdíl jediné branky. V první třetině byla k vidění rychlá, vyrovnaná hra, množství osobních soubojů a bylo vidět, že ani jedno mužstvo nechce tento zápas prohrát.

O výsledku utkání rozhodla druhá třetina, což konstatoval i trenér domácích Truhlář: „Rozhodla druhá třetina a výkon brankářů." Druhá třetina pro Katy ale nezačala dobře, když po necelých třech minutách hry vyrovnával Mazanec střelou z půlky hřiště. Pak ale začal brankostroj Kadaně. Dvě minuty po vyrovnání kadaňští střelili za necelou minutu dva góly a za další tři minuty Dolanský po hezké kombinaci zvyšoval už na tříbrankový rozdíl. V třicáté sedmé minutě po sedmém gólu, který padl po chybě domácího brankáře, ho tak donutili ke střídání.

V poslední třetině Kati navýšili své vedení až na sedmibrankový rozdíl a až pak dovolili domácímu Mazancovi v přesilovce upravit na konečný stav.

Kadaň je v 2. lize druhá o jeden bod za Ústím nad Labem a právě první mužstvo tabulky přivítá na domácí palubovce tuto neděli.

Chomutovští hráči naopak na půdě Mostu neuspěli, když nenalezli recept na domácího brankáře Petra Čubíka, který předvedl padesát sedm úspěšných zákroků. Právě brankář Mostu byl hlavním důvodem, proč hráči FbC 98 Chomutov odjeli z půdy nováčka ligy poraženi: „Nedokázali jsme proměnit spoustu přesilových her. To byl kámen úrazu," řekl po utkání trenér Chomutova Martin Bocian.

Chomutov šel na začátku utkání do vedení po střele Daniela Fokta. A další šanci navýšit skóre dostali jeho hráči během přesilové hry. Most však pozornou obranou nepřipustil ohrožení Čubíkovy svatyně. Krátce po skončení přesilové hry se z rychlého brejku trefil David Gebhardt a v sedmnácté minutě se prosadil ostrou střelou opět Gebhardt. Srovnat mohl Filip Nový, ale netrefil prázdnou branku. Naopak domácí se prosadili během dalšího oslabení. Domácí Fišer se vyhnul hostující obraně a brankář Zdeněk Burda zatáhl za záchrannou brzdu, z čehož rezultoval nájezd. Ten osm sekund před koncem první třetiny proměnil Jelínek.

Druhá třetina byla plná vyloučení na obou stranách. Roli režiséra hry naprosto převzal chomutovský tým, který držel míček převážně na obranné polovině Mostu. Chomutov přidal jen jedinou branku po střele Stanislava Dvořáka.Naopak Most vytěžil během druhých dvaceti minut z minima maximum, když využil vpádů do rozhozené chomutovské obrany a zaznamenal další tři góly.

Do závěrečné třetiny si Mostečtí nesli pohodlné vedení 6:2, které na jejím začátku dokázali po střelách Řeháčka a Libecajta navýšit až na 8:2. Chomutov ještě snížil na tříbrankový rozdíl, ale to bylo ze strany jeho hráčů vše.

FB Karlovy Vary-FBC DDM Kadaň 3:9

Třetiny: 1:2, 1:5, 1:2; branky a asistence za Kadaň: 01:17 Martin Odlas (Erik Štěrba), 17:01 Jakub Procházka (Martin Žemlička), 24:47 Erik Štěrba (Radek Zelinka), 25:23 Aleš Limberg (Martin Žemlička), 28:38 Daniel Dolanský (Martin Šíma), 30:39 Aleš Limberg (Jakub Procházka), 36:16 Jan Hejl (vlastní branka), 42:32 Aleš Limberg (Jakub Procházka), 42:48 Erik Štěrba; vyloučení: 5 + Martin Odlas 5 minut; využití: 2:2; zásahy brankářů: Daniel Leitner 14, Petr Šuchman 7 Robin Ciota 24;

Fbc Most 2010-FbC 98 Chomutov 10:5

Třetiny: 3:1, 3:1, 4:3; branky a asistence za Chomutov: 03:37 Daniel Fokt (Martin Morava), 30:31 Stanislav Dvořák (Josef Náther), 45:20 Václav Silovský, 53:05 Václav Silovský (Stanislav Dvořák), 54:52 David Dudek (Daniel Fokt); vyloučení: 11 + Daniel Fokt 5 minut; využití: 1:1; diváků: 37; zásahy brankářů: Petr Čubík 57 Zdeněk Burda 54;