Drama se šťastným koncem
Na předposledním turnaji prohráli chomutovští na domácí palubovce s celkem Karlových Varů, který se tak dotáhl na rozdíl tří bodů. Bvlo tedy jasné, že v posledních dvou kolech nesmí Chomutov zaváhat. To se nakonec nestalo.

Na posledním turnaji prokázal tým znovu ohromnou vůli po vítězství. Do utkání proti domácímu Ústí vlétli chomutovští jako uragán a v první třetině měli převahu, ačkoliv jednou z brejku inkasovali. Druhá třetina přinesla spoustu zmatků a nepřesností, kterých domácí zkušeně využili a vedli 3:1.

Hráči FbC 98 však opět po delší době vytáhli z rukávu svůj trumf – týmový výkon a odhodlání dosáhnout svého cíle. Dvěma rychlými trefami vyrovnal a šest minut před koncem rozhodl o svém vítězství 4:3.

Druhý zápas proti Děčínu měl být povinným vítězstvím. Chomutovští dvě třetiny plnili roli favorita a vedli vysoko 7:2. V poslední třetině už chybělo ve hře soustředění a soupeři se podařilo výsledek korigovat na 7:4.

Systém baráže
Do baráže, nebo lépe řečeno kvalifikace, postupují vítězové všech čtyř divizí druhé ligy. Ti se na základě koeficientu (počet bodů v základní části / počet utkání v základní části) seřadí do minitabulky na první až čtvrté místo. A následují dvě kola.

Nejprve se utkají první se čtvrtým a druhý se třetím. Vítězové těchto sérií postupují přímo do extraligy. Poražení si to rozdají v další sérii ještě o jedno postupové místo. Vždy se hraje na dva vítězné zápasy! Série začíná na hřišti hůře postaveného týmu, druhý a případný třetí zápas se hrají v jeden víkend na hřišti lépe postaveného celku.

Soupeři Chomutova
Z jmen a koeficientů dalších barážových účastníků jde strach. FbC 98 Chomutov si do bojů z divize I nese koeficient 2,58 (ze čtyřiadvaceti zápasů pouze dvakrát prohrál a dvakrát přišel o bod remízou), jeho potencionální soupeři jsou na tom však ještě lépe.

Ze třetí divize postupují FBC Snipers Hradec Králové a svému názvu nejsou s koeficientem 2,75 zřejmě nic dlužní. Opravdovou hrůzu však nahání především tým Panthers Otrokovice, který v průběhu celé soutěže neztratil ani jeden jediný bod a v baráži bude s maximálním koeficientem 3,00 číslo jedna.
Ve druhé divizi stále o poslední postupové místo bojují hráči Kladna a Chodova.