V utkání se Snipers Třebíč prohráli 5:7 a museli by vyhrát oba zápasy v Třebíči, aby si splnili svůj sen hrát G2 ligu juniorů. „Nevydrželi jsme celý zápas hrát tak jak jsme chtěli. Udělali jsme pár chyb, střídali jsme světlé momenty s horšími. Třebíč to dokázal využít, dal zkrátka více gólů," zhodnotil průběh zápasu trenér chomutovských Martin Bocian.

Florbalisté Chomutova v duelu vedli 3:1 a ještě 4:3, ale soupeř otočil stav na 4:6 a obrat už nepřipustil. „Ve florbale neznamená nic ani vedení o čtyři góly, dokázali to otočit. My jsme taky spoustu zápasů otočili, dnes to už ale nevyšlo," upřesnil Martin Bocian.

Série o postup do G2 ligy juniorů se hraje na dva vítězné zápasy a chomutovské čeká v sobotu odveta v Třebíči. V případě úspěchu by se hrálo rozhodující třetí utkání hned v neděli, opět v Třebíči. „Uvidíme v Třebíči, ještě máme dva zápasy, aby jsme si prodloužili sezonu. Každý zápas začíná 0:0, musíme se z prohry oklepat," věří v rozhodující třetí zápas Martin Bocian.

Jak připravit mladíky na nutnost vyhrát oba zápasy, objasnil chomutovský trenér: „Musíme do toho jít s čistou hlavou. Domácím zápasem se už nebudeme trápit, to by jsme tam nemuseli ani jezdit."