Chomutov byl na začátku utkání aktivnějším týmem, ale vážnější příležitost na vstřelení gólu si nevypracoval. Florbalisté Mukařova předváděli od začátku florbal plný agresivity, hráli na hranici faulů a byli rychlejší v přistupování ke hráčům. Vyplatilo se jim to na začátku 8. minuty, kdy je dostal do vedení Tomáš Sláma (0:1). Druhou branku přidal ještě v první třetině Tadeáš Velechovský, který po přihrávce Hlavičky prostřelil Tomáše Burdu v brance domácích (0:2).

„Nebyli jsme aktivní, chyběl nám důraz, soupeř byl dříve u balonu. Hosté pozorně bránili a my jsme nemohli na ně najít recept," zhodnotil úvodní část hry trenér domácích Martin Bocian.

Hra se nezměnila ani v prostřední části zápasu. Mukařov pokračoval ve svém projevu a navíc v 26. minutě potrestal Adam Vejrych už za 39 sekund vyloučení Jakuba Štěrby (0:3). Chomutovští v snaze zkorigovat nepříznivý stav se stále více tlačili na soupeřovu polovinu, ale do šancí se dostávali jenom velmi těžce. Jejich neplodnou aktivitu potrestal pouhých pět sekund před koncem druhé třetiny z rychlého protiútoku Michal Smutný (0:4).

„Myslím si, že dvě třetiny jsme Chomutov do ničeho nepustili. Hráči plnili taktické pokyny a využili jsme nabídnuté šance," byl spokojen s prvníma čtyřiceti minutami trenér Mukařova Tomáš Velechovský.

V poslední části hry ale Chomutovští dokázali, že ani čtyřbrankový rozdíl není ve florbalu nepřekonatelný. Stáhli sestavu na dvě formace, zvýšili pohyb i agresivitu a najednou jich bylo plné hřiště.

Jiskru naděje vykřesal už po 128 sekundách Petr Pastor, který využil přesilovou hru. A za necelé tři minuty to bylo již 2:4, kdy se trefil střelou po zemi Daniel Fokt. Další příležitost dostali domácí borci v polovině poslední třetiny, kdy byl vyloučen Stanislav Zbyněk za bránění ve hře. A Chomutovští opět trestali! Po asistenci Daniela Fokta snížil Ondřej Šarša už jenom na jednobrankový rozdíl (3:4).

Do konce zbývalo osm minut, dost času na vyrovnání. Ale to se již nepovedlo. Míček několikrát poskakoval v skrumáži kolem branky, příležitost měli Daniel Fokt i Petr Pastor, ale udeřilo na opačné straně. V power play domácích rozhodl patnáct sekund před koncem Velechovský. Zdeněk Burda se sice stačil při protiútoku Mukařova vrátit do brány, ale střela šla do jeho protipohybu a neměl šanci zakročit (3:5).

„Naštěstí jsme nástup Chomutova zachytili a za stavu 4:3 vstřelili rozhodující gól," mohl slavit vítězství hostující trenér.

„Musíme se odrazit od poslední třetiny, do nedělního utkání musíme jít s elánem a začít od nuly. Budeme muset něco změnit, za chvíli si sedneme s trenéry a řekneme si, o co se pokusíme," přemýšlel Martin Bocian hned po skončení úvodního utkání už nad nedělní odvetou.

Nedělní utkání FbC 98 Chomutov – Sokol Mukařov se hraje v Městké sportovní hale opět od 18. hodin.

FbC 98 Chomutov – TJ Sokol Mukařov–Tago Mago 3:5 (0:2, 0:2, 3:1)

Branky: 43. Pastor, 45. Fokt, 52. Šarša – 8. Sláma, 16. Velechovský, 26. Vejrych, 40. Smutný, 60. Velechovský. Rozhodčí: Müller – Novosad. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. Diváků: 405. Zásahy brankářů: Burda 36 – Bína 45.