Na rozdíl od sobotního utkání, kdy se do vedení dostali hosté z Mukařova, v neděli rozehráli lépe zápas domácí. Aspoň gólově. Hra byla vyrovnaná, na šance zvítězili hosté, ale Chomutov se konečně prosadil střelecky. V posledních třech minutách se dvakrát prosadil nejlepší střelec FbC Petr Pastor a do šaten se šlo za vedení 2:0 pro domácí.

„V první třetině se nám nedařilo proměňovat šance. Mohli jsme dát několik gólů, ale soupeř se dostal díky dvěma brejkům do dvoubrankového vedení," zhodnotil úvodní část zápasu trenér hostů Tomáš Velechovský.

Obrat nastal a o vítězi v utkání rozhodla prostřední část hry, kterou Mukařov vyhrál 5:1. Hned po čtyřiceti vteřinách trefil útočník Mukařova tyč, gólově se hosté poprvé prosadili po pěti minutách (2:1). Za další dvě minuty potrestali vyloučení Ondřeje Šaršy a začínalo se od začátku (2:2). Po zvýšení Mukařova na 3:2 držel naděje chomutovských Petr Pastor, který hattrickem dorovnal stav na 3:3.

Vzápětí ale dvěma góly v rozmezí necelé minuty šel Mukařov do dvoubrankového vedení (3:5), a když po střele Davida Dudka zazvonila jenom tyč hostující branky a Lukáš Fiala nevyužil samostatný únik, šlo se do závěrečné části hry za nepříznivého stavu pro Chomutov.

Co se týče herního projevu tak podobně jako v sobotním utkání měl Chomutov závěrečnou dvacetiminutovku nejlepší. Hned po necelých třech minutách se prosadil gólově Marek Chocholoušek a zadělal na drama. Když v polovině třetiny potrestal vyloučení Jakuba Nohy Tomáš Fiala, který se v přesilovce trefil přesně k levé tyči mukařovské brány (5:5), srovnal stav na 5:5.

„Ve třetí třetině nás soupeř i díky přesilovým hrám zmáčkl a srovnal, ale naštěstí rozdílový gól jsme dali my. Závěr jsme si pak už pohlídali," zhodnotil poslední třetinu Tomáš Velechovský.

V době největšího tlaku Chomutova se totiž opět prosadili zkušení hosté z Mukařova. Necelé čtyři minuty před koncem se nádherně trefil Tadeáš Velechovský a při power play Chomutova a chybě Tomáše Novotného při rozehrávce dílo zkázy dokonal do prázdné brány Ondřej Kalát (5:7).

„Chybí nám i trochu štěstí při proměňování šancí. Série ale nekončí! Máme před sebou další zápasy, dáme do toho maximum a urveme to," věří v obrat v sérii a současně burcuje hráče před odvetou asistent trenéra Kubeš.

FbC 98 Chomutov – TJ Sokol Mukařov–Tago Mago 5:7 ( 2:0, 1:5, 2:2)

Branky: 17. Pastor, 19. Pastor, 33. Pastor, 43. Chocholoušek, 50. T. Fiala – 25. Noha, 27. Noha, 29. Kalát, 34. Otto, 35. Noha, 57. T. Velechovský, 60. Kalát. Rozhodčí: Urik – Šedivý. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Zásahy brankářů: Burda 26 – Bína 33.