V úchvatné formě plavali na zimním mistrovství republiky plavci TJ Slávie Chomutov. Tomáš Franta pokračoval ve své podzimní jízdě a v Plzni na mistrovství České republiky získal úctyhodných pět zlatých medailí, Simona Baumrtová triumfovala čtyřikrát. Oba si svými výkony s přehledem zajistili účast na mistrovství Evropy v Kodani v několika disciplínách.

Tomáš Franta letos v říjnu v Plzni na šestém kole Českého poháru prolomil na 100 metrů znak hranici 52 vteřin. A nechybělo mnoho, aby o pouhý měsíc později stlačil svůj čas dokonce pod 51 vteřin. V Plzni se tentokrát plavalo mistrovství České republiky a zároveň také jediný nominační závod pro prosincové mistrovství Evropy.

Jakub Štemberk získal na mistrovství republiky pět medailí.
Jakub Štemberk se stal mistrem republiky v plavání

Svou nejsilnější disciplínu, 100 metrů znak, Tomáš Franta zaplaval v neuvěřitelném čase 51,03. Opět posunul český rekord a s velkým přehledem splnil také limit pro mistrovství Evropy. Náročné limity se mu podařilo překonat také v závodech na 50 a 200 metrů znak.

Přemožitele nenašel ani na kraulové padesátce (22,28), kde dokázal porazit i specialisty na kraulové sprinty. Pro pátý titul si doplaval na závěr mistrovství na trati 100 metrů polohově (55,54) a stříbro získal na tratí 50 metrů motýlek (24,13). Na všech třech tratích překonal vlastní oddílové rekordy.

Zářila také Simona Baumrtová

Simona BaumrtováZdroj: Ladislav ChlíbekPodobně vydařený šampionát má za sebou také Simona Baumrtová. V sedmi startech nenašla přemožitelku čtyřikrát (50 a 100 metrů znak, 100 a 200 metrů polohově) a třikrát doplavala na druhém místě (50 a 100 metrů kraul a 50 metrů motýlek). Na motýlkové trati poprvé v kariéře stlačila pod 27 vteřin a zlepšila tak vlastní oddílový rekord (nově 26,97). Limit pro blížící se mistrovství Evropy překonala na čtyřech tratích (50 a 100 metrů znak, 100 a 200 metrů polohově) a to navíc vynechala svou další silnou disciplínu 200 metrů znak. 

Očima trenérů„Tomáš celý podzim ukazuje parádní formu a v Plzni vše báječně završil pokořením všech tří limitů, o které se pokoušel. A opravdu skvělým českým rekordem na znakařské stovce, kde mu to jen těsně nevyšlo pod 51 vteřin. V podstatě to stejné platí také o Simče (Baumrtové). Bez větších problémů si zaplavala limity na čtyřech tratích a společně s Tomášem se postarali o sedm překonaných limitů. Tím se nemůže pochlubit žádný jiný oddíl v republice.“
trenéři Tomáš Baumrt a Jaroslav Jezbera

WSM liga: Kladno - Kadaň.
Nekompromisní Hořava poděkoval jen divákům. Že Rytíře nevypískali