V Městské sportovní hale v Chomutově byl zahájen nový ročník Žákovské futsalové ligy Václava Čecha pořádaný Spolkem Chomutovská liga malého fotbalu a Asociací školních sportovních klubů Chomutov. Soutěže se účastní základní školy z Chomutova, Jirkova a širokého okolí a tato soutěž má již více než dvacetiletou tradici.

Do letošního ročníku nastoupí dvanáct týmů mladších žáků rozdělených do dvou skupin. Vždy nejlepší dva týmy postoupí do finále soutěže, další dva týmy se utkají O pohár CHLMF a týmy na pátém a šestém místě O pohár AŠSK.

Úvodní turnaj skupiny A se nejlépe povedl ZŠ Krušnohorské Jirkov, která oba své zápasy vyhrála a s plným počtem bodů je na prvním místě. Hned třem týmům (ZŠ Strupčice, ZŠ a MŠ Březno a ZŠ Heyrovského Chomutov) se dařilo střídavě, když jeden zápas prohrály a jeden vyhrály.

Ilustrační foto
Vzpěrač Jakub Drnec vybojoval na mistrovství dva bronzy

Bez bodu jsou zatím týmy ZŠ Březenecká a ZŠ Duhová cesta , která je nováčkem soutěže. Oba týmy odehrály jen jeden zápas a v příštím turnaji budou určitě bojovat o první body.

Střelecky se výrazně prosadil Dominik Csider ze ZŠ Krušnohorské Jirkov, když vstřelil pět branek. Mezi brankáři si velmi dobře vedl jeho spoluhráč Marek Ferko, který neobdržel ani jednu branku.

Organizačně turnaj vedl Martin Jackl a zápasy řídili rozhodčí Comutovské ligy malého fotbalu Luboš Neumayer a Petr Špicar.