Tam se postupně vypořádali s extraligovým Ústím nad Labem i Libercem a ve finále i s obhájcem vítězství a českým přeborníkem roku 2006 Českou Lípou.
Cílem na finálovém turnaji bylo umístění do pátého místa, v koutku duše všichni hráči i trenéři mysleli na medaili.
Po prvním nepovedeném zápase s Velkým Meziříčím, kde se projevila nezkušenost s „velkým volejbalem“ předvedli ervěničtí žáci, že do republikové špičky skutečně patří a po vítězstvím nad Českými Budějovicemi a Hradcem Králové byla medaile na dosah.


Vědomí, že úspěch je na dosah ruky ale udělalo své a zápas s Moravským Krumlovem tak Ervěničtí ztratili v koncovkách.
Před posledním zápasem se Znojmem bylo jasné, že medaili zaručí pouze vítězství 2:0 na sety, Znojmu stačil pouhý set k titulu přeborníka ČR!
Zápas ale lépe zvládli ervěničtí volejbalisté, kteří se tak po zásluze radovali z historické bronzové medaile! Porážka pak odsunula znojemské družstvo až na čtvrtou příčku!

Konečné pořadí: 1. Velké Meziříčí 9 bodů, 2. České Budějovice 8, 3. Ervěnice 8, 4. Znojmo 8, 5. Moravský Krumlov 7, 6. Hradec Králové 6.

Ervěnický volejbal na přeboru České republiky reprezentovali hráči Hamata, Kousal, Schuck, Brejška, Jedlička, Mikolášek, Kuchler a Horák. Trenéry VK Ervěnice jsou Javůrek, Kousal a Schucková.