První zápas se hrál v chomutovském sportovním areálu u základní školy v Heyrovského ulici v sobotu dopoledne a zcela ve své režii ho měl nadhazovač Lubomír Vrbenský, který krčským pálkařům nedovolil vůbec nic.


„Krč byla jen jednou na metě, Luboš je k ničemu nepustil. 3:0? Nebylo to nejhorší,“ vrací se k prvnímu semifinálovému utkání kapitán a trenér Beavers Jan Přibyl.


Hned následující den se chomutovská výprava přesunula do Prahy k odvetnému zápasu. Ten už tak hladký průběh neměl, na jeho konci se ale chomutovští Beavers radovali z vítězství 4:3 a to je podstatné.


„Takových chyb, jako jsme udělali v Krči, jsme snad neudělali za celou sezonu. Hráli jsme pod tlakem celý zápas, dělali jednoduché chyby a nic nám nevycházelo,“ říká Jan Přibyl.


A kde se to zlomilo ve vítězný finiš? „Naštěstí i domácí dělali chyby, v závěru jsme měli i trochu štěstí.“


Po dvou zápasech tak chomutovští softbalisté vedou 2:0 na zápasy a jediné vítězství je dělí od postupu do finále. „I přes ten výkon v Krči je podstatné, že vedeme 2:0. Může nám to i pomoct. Kluci alespoň viděli, že to není tak lehké a že to nevypadalo jako jsme byli zvyklí v posledních zápasech,“ dodává chomutovský kapitán.


Třetí utkání série Chomutov – Krč se bude hrát v Chomutově v sobotu 27. září.
Ve druhé semifinálové sérii se utkaly pražské celky Spectrum a Tempo. Každý vyhrál svůj domácí zápas (Spectrum 10:3, Tempo 5:0) a stav je tedy vyrovnaný 1:1 na zápasy.