Z oddílu TJ Slavie Chomutov startovali v Ostravě Alice Lencová a Ondřej Trousil. Neúčast na vrcholu juniorského mistrovství měla v současnosti nejlepší chomutovská plavkyně a letos ještě juniorka Simona Baumrtová, která v tomto termínu byla na soustředění s reprezentací ČR ve Španělsku. Simona se tam už připravovala na svůj vrchol a tou pro ní bude světový šampionát v Římě na přelomu července a srpna. Před soustředěním se ještě v Barceloně zúčastnila mezinárodních plaveckých závodů a tam jen potvrdila oprávněnost startu na MS překonáním národního rekordu na 200m znak časem 2:13,40, který byl již třináct let starý.


Chomutovští plavci v Ostravě nezklamali a přivezli cenné kovy. Třešničkou na dortu byla vyplavaná účast Alice Lencové na mistrovství Evropy juniorů v Praze a to v disciplíně 50m prsa kde skončila na druhém místě za 0:35,27. Alice souběžně s plavání se věnuje i závodům moderního pětiboje a i tam je členkou reprezentace mladších juniorek a letos se už zúčastnila evropského šampionát družstev v Bulharsku a čeká ji vrchol v červnu a mistrovství Evropy juniorů v Portugalsku.


Druhý plavec Slavie Ondřej Trousil všechny své starty v Ostravě proměnil ve finálové postupy a na 200m prsa za čas 2:33,41 obsadil skvělé třetí místo.


Dále byl na 100m prsa pátý na 200m polohový závod sedmý a na 50m prsa osmý. Do finále se mohla probojovat jen osmička plavců.
Ondra prokázal, že je velký bojovník a je jen škoda, že před tímto mistrovstvím byl nemocný jinak by výsledky byly ještě výraznější.