Michal Káva
Chomutov/Národní házenkářky SK Chomutov NH jsou po uplynulém víkendu opět na čele prvoligové tabulky! Dostala je tam dvě vítězství, v Rokytnici a ve Studénce.
V sobotu chomutovská výprava odcestovala do Rokytnice, která se v úvodu sezony potýkala s problémem na brankářském postu. Během prvních zápasů se totiž v brance střídaly hráčky z pole, ale pro zápas s Chomutovem si vedení rokytnického klubu půjčilo bývalou reprezentační brankářku Pavlíčkovou z Kokor.
“Rokytnice má v současnosti nejkompaktnější útok, má čtyři kvalitní a vyrovnané útočnice,“ chválí předseda SK Chomutov NH Vojtěch Čihař.
V prvním poločase se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, po přestávce ale Chomutov zlepšil obranu a v rozhodujících momentech jej podržela brankářka Zavadilová. Chomutovské hráčky se díky tomu odtrhly, v posledních sedmi minutách si zachytala i mladá Kůrková a její spoluhráčky vepředu taktickou hrou zápas v klidu dovedly do vítězného konce.
Sokol Rokytnice - SK Chomutov NH 19:21 (9:8).
Sestava a góly Chomutova: Zavadilová, Kůrková - Vlková, Košatová, Hlubiňáková, Mimrová - Benešová 10 gólů, Myslíková 6, Čihařová 5, Možiešiková.
O den později odehrály chomutovské házenkářky další zápas na hřišti Studénky.
“Studénka je zejména na domácím hřišti velmi nebezpečná. Naše holky ji ale od začátku eliminovaly, Studénka dokázala poprvé skórovat až za stavu 5:0,“ vrací se k nedělnímu utkání Vojtěch Čihař.
První poločas vyhrál Chomutov o osm branek 12:4 a během druhého si vytvořil až dvanáctigólový náskok! Zahrát si tak mohla kompletní lavička, kromě z Rokytnice zraněné Košatové.
SK Studénka - SK Chomutov NH 14:22 (4:12).
Sestava a góly Chomutova: Zavadilová, Kůrková - Vlková, Hlubiňáková, Mimrová - Benešová 9, Myslíková 7, Čihařová 5, Možiešiková.
“Vzhledem k ostatním zajímavým výsledkům, Přeštice - Dobruška 21:20, Modřany - Hlinsko 12:12 a Tymákov - Dobruška 19:15 jsme poskočili na první místo tabulky,“ dodává spokojený předseda chomutovského oddílu. Oslavy desátého výročí novodobé historie chomutovské národní házené (sobota 6. října) si tak Chomutov užije jako lídr nejvyšší soutěže!