V jedenácté minutě vedli domácí 5:4, poté ještě dvakrát vyrovnávali (na 8:8 a ve 26. minutě na 13:13), jinak ale tahali za kratší konec, vůbec se nemohli dostat do hry a hosté, hrající v klidu a v pohodě, neustále vedli. Do kabin šli o poločase s vedením 15:13.
Druhý poločas začali Chomutovští opravdu špatně a ve 43. minutě bylo o výsledku utkání prakticky rozhodnuto - hosté totiž vedli devítibrankovým náskokem 25:16!
Tento náskok si Prostějovští udrželi až do konce utkání. Domácím odešla střelba a hostům k zaslouženému vítězství stačil vcelku průměrný výkon.
Chomutovu tak v posledních kolech soutěže nastanou krušné chvíle a budou muset hodně zabojovat, aby se jim vrátila herní pohoda a opět produkovali svoji, až do teď, úspěšnou hru.
“Dobré utkání, diváci se měli na co dívat. Byli jsme lepší, rozhodl výkon brankářů a lepší střelecká forma našich spojek. Přichystali jsme se na Šopejstala, dařila se nám střelba z křídel. Domácí se nemohli trefit a nám tam spadlo skoro vše, co šlo na branku. Jsme spokojeni,“ pochválil své svěřence prostějovský trenér Josef Zedníček.
Chomutovský kouč Václav Karlovec dodal: „Z naší strany špatné utkání, hosté nás ve všech směrech přehráli a zaslouženě vyhráli. Musíme se co nejrychleji vzpamatovat a znovu zabojovat.“

 


HK Chomutov - TJ Sokol II Prostějov 28:36 (13:15).
Sestava a góly Chomutova: Chochola, Kurial - Jin. Bada 6, Šopejstal 5, P. Vaněk 5, Bartásek 4, Jiřík 2, T. Martínek 2, Pošta 1, Čaprnda 1, M. Vaněk 1, Shrbený 1, Fric, Škuba.
Příští utkání sehrají hráči HK Chomutov v sobotu 21. dubna v Litoveli.