Dvě kola před jejím koncem ztráceli chomutovští na postupové pozice jeden bod. Situaci proto neměli tak úplně ve svých rukou. Museli naplno bodovat a zároveň spoléhat na zaváhání Liberce, který do té doby klíčové třetí postupové místo držel. Oba rivalové tak sváděli souboj na dálku.


Dopolední utkání proti Litoměřicím, které uzavírají ligovou tabulku, zvládli chomutovští podle očekávání. Nepřipustili žádné drama a došli si pro povinné tři body. K tomu si ještě s chutí zastříleli, uštědřili soupeři porážku 16:4. Mezi tím přišla netrpělivě očekávaná zpráva, že Liberec podlehl Ústí po těžkém boji 5:6!


„Dozvěděli jsme se o tom už během našeho zápasu, ale hráčům jsme to oznámili až po jeho skončení,“ říká trenér Martin Bocian. Výsledek sklidil bouřlivé ovace. V tu chvíli stačilo hráčům FbC 98 k postupu vyhrát svůj druhý zápas. „Byl to senzační pocit. Všichni jsme byli odhodlaní nechat na hřišti všechno, jen abychom vyhráli,” svěřil se útočník Martin Havel, který se vyhoupl do čela bodování týmu.


Ke druhému utkání nastoupil Chomutov proti Turnovu. Nabízí se otázka, jestli celá situace a povinnost výhry hráče spíše nesvazovala. Trenér Bocian odpovídá: „Naopak. Výsledek Liberce kluky ohromně nabudil. Stačilo se na ně podívat a bylo jasné, že to nemůže dopadnout špatně.“ A skutečně. Turnov bez dvou nejlepších hráčů jen stěží stačil chomutovskému tempu.


Když se zápas chýlil ke konci a na světelné tabuli svítil stav 15:3, nebylo co řešit. Propukly velké oslavy.


„Byli jsme nadšení, naskákali jsme na sebe, prostě nádherné pocity. Konečně jsme všem dokázali, že se s námi musí počítat. Jsem rád, že jsem v tomhle týmu mohl být a doufám, že tomu tak bude i nadále,“ líčí své pocity Vilém Vopelák, jenž v Chomutově hostuje z Kadaně.


Nyní mají hráči FbC 98 Chomutov dva týdny na to, aby se připravili na nadstavbový turnaj. Ten se koná za dva týdny a hostit ho bude s největší pravděpodobností hlavní město Praha. Soupeři Severočechů budou mistr ČR tým SSK Future, dále FbŠ Bohemians a Tatran Střešovice. „Máme splněno, a tak je naším cílem podat maximální výkon, zápasy si užít a udělat chomutovskému florbalu dobré jméno,“ prozradil Martin Bocian.


FbC 98 DDM Chomutov - DDM Rozmarýn Litoměřice 16:4 (5:0, 7:1, 4:3). Branky: Havel 5, Somol 3, Vaclík 2, Klega 2, Fokt, Bendl, Novotný, Kämpf
TJ Turnov - FbC 98 DDM Chomutov 3:15 (1:6, 1:2, 1:7). Branky: Vaclík 4, Fokt 4, Vopelák 3, Bendl, Havel, Somol, Kämpf
Sestava Chomutova: Vlček (Majerčík) – Zattovič, Klega, Novotný, Kämpf, Morava – Havel, Fokt, Bendl – Vopelák, Somol, Vaclík. Trenéři: Bocian, Penk.