Na mistrovství České republiky, které se jelo v Lanškrouně, získala ve všech třech disciplínách v nichž jela, stříbrné medaile! A to i přesto, že v kategorii kadetek je teprve prvním rokem a soupeří se staršími a zkušenějšími závodnicemi.


“Jako první se jela časovka jednotlivců, poté časovka dvojic a na závěr silniční závod,“ vrací se k závodu trenér Milan Chrobák. V časovce jednotlivců, která měřila deset kilometrů, se potvrdilo, že Martiny loňský titul mistryně České republiky nebyl náhodný a přestože měla proti sobě starší soupeřky, skončila druhá. Na vítěznou závodnici měla ztrátu třiceti vteřin.


Dvacetikilometrovou časovku dvojic jela Martina Mikulášková s Vendulou Kuntovou z pražské Dukly. Ta patří také mezi nejmladší závodnice v kategorii kadetek, ale ani to nebylo důvodem k neúspěchu. Dvojice Mikulášková / Kuntová dojela druhá a zasloužila si tak další stříbrné medaile.


Třetím stříbrem se Martina ověnčila v silničním závodě. Trasa vedla z části kopcovitým terénem, nechyběly ani prudké sjezdy, celkem měřila 44 kilometrů. Při tomto závodě byla Martina blízko dalšímu nepříjemnému pádu, ale naštěstí vše dobře dopadlo.


„Ve třetím kole těsně před Martinou spadla jedna ze soupeřek, ale Martina naštěstí zabránila pádu ostrým manévrem. Zbytek soupeřek pak odpojila v kopcích a po pětikilometrovém úniku získala třetí stříbrnou medaili,“ chválí svou svěřenkyni trenér Chrobák.


Konec silniční sezony tak tato talentovaná cyklistka završila trojnásobným stříbrem z republikového šampionátu, čímž si dala krásný dárek k dnešním patnáctým narozeninám. I po zranění a poprvé mezi kadetkami ukázala, že je ve formě a její výkony jsou příslibem do budoucnosti.


“Teď má Martina do konce prázdnin volno, od září se začneme připravovat na cyklokrosovou sezonu, v níž bude patřit mezi horké favoritky na celkové vítězství,“ přibližuje trenér Chrobák nejbližší program.