Hned dva chomutovští borci, Jakub Meleganič a Zdeněk Klement, si tam díky medailovým umístěním zajistili svoji účast na nadcházejícím mistrovství Evropy kadetů. Dvojici pak ještě díky předchozím výsledkům rozšířil nyní zraněný Štěpán Toman.

Mezinárodní turnaj v Záhřebu byl jednou z posledních prověrek před vrcholy sezóny, kterými jsou mistrovství Evropy a mistrovství světa kadetů, čemuž odpovídala i velmi kvalitní účast. „Na „Croatia Open" startovalo pětaosmdesát zápasníků z pěti evropských zemí. Startovaly zde týmy Chorvatska, České republiky, Maďarska, Srbska a Bosny a Hercegoviny," přiblížil šéftrenér chomutovského klubu Czech wrestling Chomutov a zároveň reprezentační trenér kadetů Ladislav Šnelly.

V nominovaném týmu české reprezentace byli i dva chomutovští zápasníci. Ve váhové kategorii do 46 kilogramů startoval Jakub Meleganič a v kategorii do 100 kilogramů pak Zdeněk Klement. Oba dva chomutovští reprezentanti předvedli kvalitní výkony. Jakub Meleganič zajistil české výpravě stříbrnou a Zdeněk Klement pak bronzovou medaili. Individuální výsledky v soutěži jednotlivců navíc přinesly českému výběru i celkově třetí místo v soutěži družstev, ve které čeští borci porazili jak reprezentace Maďarska a Bosny a Hercegoviny, tak i všechny špičkové chorvatské kluby, pro které byl tento turnaj mezinárodním Mistrovstvím Chorvatska pro rok 2013.

Pro zranění bohužel v Záhřebu nemohli opět zápasit Jakub Bielesz a Štěpán Toman. Ten si snad spraví chuť na blížícím se mistrovství Evropy kadetů, které se uskuteční od 20. do 23. června ve městě Bar v Černé Hoře.