Nechyběli ani rychlostní kanoisté z oddílu SC80 Chomutov, kteří nepodcenili přípravu v době končících letních prázdnin, a to se jim vyplatilo. Přivezli si celkem pět medailí.

O úspěch oddílu se postarali kajakáři v kategorii benjamínků Jakub Remuta spolu s Andreasem Predkou na K2 na trati 1,8 km, za dorost potom Michal Čeřovský na K1 na trati 8,6 km, v juniorské kategorii Ondřej Bišický na K2 a v kategorii veteránů Michaela Fridrichová v K1 na trati dlouhé 21,5 km. Všichni jmenovaní přivezli zlato a spolu s ním i titul mistra republiky na dlouhé trati.

Ani Tomáš Holopírek se nenechal zahanbit a obhájil třetí místo v kategorii K2 juniorů. Pro Michala Čeřovského, Ondřeje Bišického a Tomáše Holopírka to bylo jedno ze závěrečných měření sil před posledním vrcholem letošní závodní sezony.

Tím bude závod olympijských nadějí ve slovenských Piešťanech, který se koná 12. - 14. září a na němž poměří síly závodníci z více jak 25 zemí celého světa.

Z mistrovství Moravy 22 medailí

Ještě předtím na 22. ročníku mezinárodního mistrovství Moravy v rychlostní kanoistice ukázali chomutovští kanoisté, že i v závěrečné fázi letošní sezony hodlají usilovat o medailové pozice. Přivezli úžasných 22 medailí!

Jakub Remuta a Andreas Predka, mladí chomutovští kanoisté.Výprava chomutovských kanoistů v počtu jedenácti závodníků měla možnost porovnat své síly mezi třemi sty závodníky z 27 oddílů ze čtyř zemí. V Ostrožské Nové Vsi patřili k nejúspěšnějším kajakářům junior Ondřej Bišický se čtyřmi zlatými medailemi, benjamínek Jakub Remuta se třemi zlatými a mladý Andraes Predka (oba na snímku vpravo) s jednou zlatou medailí.

První místa doplnili mladí kanoisté ještě šesti stříbrnými a osmi bronzovými. Mezi děvčaty se neztratila ani žákyně Nela Marková, která si přivezla dvě bronzové medaile. 

Autor: Miloš Bišický