Z vítězství v Pro-Am štafetě se radoval tým Kultura a sport Chomutov s. r. o. za který plavali amatéři Mirka Denková s Markem Bučákem a profesionálové Kateřina Laňková a Jan Šefl. Druhé místo obsadili loňští vítězové Trading BR s. r. o. a místo třetí tým SMP a. s.

V hlavním závodě 200 metrů polohově došlo k překonání rekordu Velké ceny hned několikrát. Mezi muži vylepšil v rozplavbách závodu svůj vlastní čas z loňska Jakub Štemberk, ve finále však nestačil na plzeňského Jana Šefla, který opravdu jen těsně nepokořil hranici dvou minut a nový rekord má tedy hodnotu 2:00,00. V kategorii žen bylo finále do poslední chvíle napínavé, nakonec se však radovala též plzeňská Kristýna Horská, která zdolala Simonu Kubovou, překonala její rekord o 34 setin sekundy a nastavila jeho novou hodnotu na 2:11,35.

Zahanbit se rozhodně nenechal Tomáš Franta. Tomu se podařilo rekordní tabulku přepsat na trati 100 metrů polohový závod. Neztratili se ani mladší plavci Slávie Chomutov. Velmi kvalitní výkony předvedla například Valentýna Studentová, která v rozplavbách disciplíny 50 metrů prsa překonala oddílový rekord, a jako jedna z nejmladších plavkyň se probojovala až do finále. Kromě toho si Valentýna vylepšila hned několik osobních rekordů a my jí budeme bedlivě sledovat po zbytek její sezóny. je velmi pravděpodobné, že o sobě dá ještě vědět.

Mezi chlapci si dobře vedl Lukáš Selingr, který dokonce v kategorii dvanáctiletých odnesl domů cenu za nejhodnotnější bodový výkon. Kromě toho si také připsal vítězství na 100 metrů kraul a 200 metrů motýlek a připojil se tak ke Kateřině Tautrmanové, Janu Kubištovi a Valentýně Studentové, kteří také dokázali ve svých kategoriích zvítězit