Chomutovští kanoisté se rozhodně neztratili a výrazně se prosadili na stupně vítězů. Největších úspěchů dosáhli dorostenci Ondřej Bišický/vítěz K-1 500 a 200 m a K-2 200 m/, Kryštof Štejnar/vítěz K-2 200 m a 2. v K-1 200 m/, Tomáš Holopírek/3. v K-2 200 m/, Michal Čeřovský i Hynek Urban. V těžké konkurenci zaujali také Jan Nachtigal v juniorech, v žácích Tomáš Fridrych a mezi nejmladšími Jakub Remuta.

Tyto závody byly prvním stěžejním podnikem v sezóně 2013, závodníci si vyjížděli body do žebříčků bodování nutných pro zařazení do Sportovních center mládeže. Tam působí cca 80 nejúspěšnějších chlapců a děvčat z ČR a jejich příprava je z centra finančně podporována. Další velkou motivací byla nominace nejlepších dorostenců a juniorů na velkou mezinárodní regatu, která proběhne na Slovensku v Piešťanech o tomto víkendu.

Do Piešťan tedy pojedou reprezentovat Českou republiku chomutovští Bišický, Štejnar, Holopírek a Čeřovský a ti také budou reprezentovat Ústecký kraj na celostátní Olympiádě mládeže 2013, která se uskuteční koncem června v Uherském Hradišti. Tito mladíci tak navázali na úspěch dospělých Branka Tarkuliče a Jiřího Krafta, kteří reprezentovali ČR na nedávném Světovém poháru v Račicích a budou také startovat na ME v Portugalsku.

Tyto úspěchy nejsou samozřejmě zadarmo. Chomutovští mají za sebou náročnou zimní přípravu, kde např. kajakáři byli tři týdny na zimním běžeckém soustředění na horách. Tam naběžkovali celkem 500 km, počátkem března deset dní v italském Bibione již pádlovali a od 28. března do 8. května absolvovali ještě tři náročné desetidenní kempy na vodě na Slapech. Celkem najezdili na vodě neuvěřitelných 800 km. Mimo to ještě absolvovali desítky hodin v posilovně a v bazénu.

Úspěch zaznamenal v rámci pořadatelství i chomutovský oddíl kanoistiky při Sportclubu 80, který je jedním z nejúspěšnějších v ČR, když loni byl druhý z 39 oddílů. Nadšeno ze závodů bylo i všech 440 sportovců z 34 klubů a vedoucí oddílů neskrývali spokojenost a chuť se do Chomutova vracet častěji. Lokalita Kamencového jezera je totiž ideální pro tyto závody a prostředí je nádherné.