Loni přivedl famózního snajpra Patricka Popea, v neděli poznala scéna Národní basketbalové ligy dalšího amerického nováčka robustního forvarda Johna Fieldse. Zdá se, že má manažer BK Levharti Chomutov Marin Řápek při shánění posil šťastnou ruku.

„Hra s ním vypadala jinak, dokáže se pod košem prosadit, podržet míč. Splnil očekávání, ale po jednom utkání bych závěry nedělal. Výkon musí potvrdit v dalších zápasech," krotil v rozhovoru pro Deník euforii Řápek.

Byl to právě 24letý Fields, jenž se stal zářivou hvězdou zápasu a byl hlavním strůjcem třetího chomutovského vítězství v sezoně. Tentokrát nad silným Kolínem 88:84.

Asi musíte být spokojen. Chomutov se v televizní dohrávce 11. kola opravdu předvedl!
Kdo by nebyl. Samozřejmě jsme rádi, že jsme naposledy bronzový tým ligy překvapili.

To doslova…
Sami přiznali, že je Fields zaskočil.

Jak se jeho angažmá zrodilo?
Přes agenta, s kterým spolupracujeme už delší dobu. Máme kontakty na německé manažery, spolupracujeme s tamními kluby, proto jsme na Fieldse měli dost referencí a při finální volbě jsme se z dané nabídky rozhodli pro něj.

Jde o hodně náročný „kauf"?
Využili jsme toho, že byl v klubu Giessen 46ers nespokojen. Měl málo minut, chce se basketbalově ukázat a v neposlední řadě přistoupil i na podstatně finančně nižší kontrakt, než jaký měl v německé bundeslize.

Po osmi zápasech jste udělal v kádru dost zásadní změny…
Díky zraněním Staňka a Hanzlíka a po nešťastných porážkách s Děčínem i Ostravou jsme vyhrát potřebovali a ke změnám se rozhodli.

Budou následovat další?
Ano, do konce týdne a budou směrem ven. Nemůžeme si dovolit mít čtrnáct patnáct hráčů, navíc to pak nedělá dobrotu ani mezi nimi.

Lze předpokládat, že kádr opustí cizinci, kteří jsou považování za „finančně náročnější"?
To se teprve rozhodneme. Hráčům jsme řekli, že mají týden na to, aby se ukázali.

Dnes vás čeká od 18.30 domácí dohrávka 8. kola proti Pardubicím a další premiéra…
Ano, poprvé by měl nastoupit zkušený 30letý křídelník Janou Rubin, který byl po třicetihodinové cestě ze San Franciska v utkání proti Kolínu na lavičce. Přiletěl totiž dvě hodiny před utkáním. Teď vytáhneme žolíka číslo dvě.

A navážete na Kolín, teď překvapíte Pardubice…
Určitě chceme výsledek potvrdit, ale Pardubice mají silný tým, jejich kvalitu respektujeme. Je škoda, že se s Kolínem hrálo před kamerami, určitě se na Fieldse už připraví. Na druhou stranu to není jen o amerických hráčích. Výborně zahráli Bosák, Pecka, očekávání plní Žampach a dobře zahráli i další hráči. Jsme tým dvou tváří, snad ukážeme tu lepší.

A co marodi Staněk a Hanzlík?
Staňka koleno pobolívá, ještě to není ono. A Hanzlík po těžkém výronu kotníku s tréninkem také začíná.