Simona Baumrtová potvrdila své předpoklady hned v prvním závodě na 50 metrů znak. Již v rozplavbách vylepšila vlastní český rekord o 11 setin na 27,78 a postoupila do semifinále z pátého místa. V něm sice plavala o trochu pomaleji, přesto s přehledem postoupila do finále ze šestého místa. Ze svých výkonů byla Baumrtová nadšená. „Jsem hrozně ráda, chtěla jsem vylepšit rekord a postoupit do finále a oboje se mi povedlo, takže jsem moc spokojená.“

Ve finále se jí bohužel nepovedl start, zaplavala čas 28,38 a skončila na sedmém místě. „Na startu mi bohužel uklouzla levá noha, takže jsem v podstatě jen spadla do vody a na padesátce se to, přes veškeré úsilí, už dohnat nedá. Mrzí to o to víc, protože jsem věděla, že jsem měla dobře natrénováno a mohla jsem plavat ještě rychlejší čas než v rozplavbě,“ dodala smutná Baumrtová.

Čas dobrý, na postup ale nestačil

Na 100 metrů znak postoupila z rozplaveb časem 1:00,29 z desátého místa, na kterém doplavala i v semifinále (1:00,49). Letos poprvé oproti předchozím závodům v této disciplíně nedokázala vylepšit letošní maximum, což ji stálo vytoužený postup do dalšího evropského finále. „Rozjela jsem to docela rychle a pak mi to asi chybělo na konci. Je mi to trochu líto, protože si myslím, že jsem na postup měla. Ale s časem jsem spokojená, dala jsem do toho všechno, takže zklamaná určitě nejsem,“ řekla krátce po závodě Baumrtová.

V posledním závodě na 200 metrů znak Simoně Baumrtové unikl postup do finále o jedno jediné místo, když ve svém letošním nejlepším čase (2:12,02) skončila v semifinále na devátém místě.

Judista David Vopat v akci v modrém kimonu
Chomutovský judista Marek Vopat pojede na mistrovství Evropy

Také Tomáš Franta se prezentoval kvalitními výkony. Výjimkou byl pouze první závod 50 metrů znak, který se mu příliš nepodařil. Časem 26,26 výrazně zaostal za osobním a zároveň také českým maximem a umístil se až ve čtvrté desítce.

Ve druhém závodě na 100 metrů znak už ukázal, že se na šampionát připravil skvěle. Již v rozplavbách vylepšil vlastní český rekord o necelé tři desetiny na 54,65 a z dvanáctého místa postoupil do semifinále. „Je to parádní, přesně takhle jsem si to představoval, že si po té pokažené padesátce zlepším náladu. A jsem rád o to víc, že mi to vyšlo zrovna na stovce, protože to je moje hlavní disciplína,“ řekl šťastný Franta a dodal ještě podrobnosti z právě doplavaného závodu. „Musel jsem se hodně brzdit na první padesátce, protože na předchozích závodech jsem ji většinou dost přepálil, ale tady jsem to jel víc hlavou a dopadlo to výborně.“

Gólman Sokola Hostouň Václav Kudrna likviduje střelu chomutovského záložníka Patrika Gedeona č.14. Přihlíží obránce Hostouně Tomáš Marek č.6.
FC Chomutov doma nestačil na Sokol Hostouň

V semifinále čas stlačil dolů o další dvě setiny (54,63) a jako v rozplavbách doplaval na dvanáctém místě. V posledním závodě na 200 metrů znak zaplaval čas 2:01,51 a obsadil konečnou dvaadvacátou pozici.