Chomutovský oddíl vždy na sklonku kalendářního roku pořádá utkání hráčů levhartích družstev s rodiči nebo rodinnými příslušníky. V těchto utkáních si mohou rodiče zkusit to, co jejich ratolesti prožívají na hřišti po celou sezónu. Pro Levharty a Levhartice je zase velkou motivací zahrát si či případně porazit vlastní rodiče.

„Historicky je to už osmý ročník a Basketparádu děláme z několika důvodů. Je dobré, když si basketbal zkusí i rodiče. Zjistí, že je to krásný, ale současně i náročný sport. Při zápasech totiž stojí nahoře na ochozu a dívají se, jak to jejich děti někdy kazí… A tady sami vidí, že to není nic jednoduchého. Zkusí si zadriblovat nebo vystřelit na koš. Ale Basketparáda je dělaná formou zábavy, nejde o výsledky a současně je to i výzva pro děti, které si zahrají proti rodičům," vysvětlil důvody organizování hromadné akce trenér Petr Drobný.

Zápasy na malém sále Městské sportovní hale v Chomutově byly odehrány při baketparádě 2015 v kategoriích:

Přípravka (trenéři Bittner, Šrámek, Hušek, Sedláček) proti rodičům;

Dívky U11-12 (trenéři Bachorová J+K) proti rodičům;

Dívky U13-14 (trenéři Rosenberger, Drobný) proti rodičům;

Dívky U15 (trenéři Eisner, Drobný) proti rodičům;

Kluci U15 (trenéři Holuša R.+Vl.) proti rodičům.

Chyběly tedy kategorie kluků U17 a U19, které tuto sezonu sklízí v oficiálních soutěžích úspěchy a budou je chtít potvrdit i v dalším průběhu sezony.

„Dříve i starší kategorie kluků hráli proti rodičům, letos si ale zahráli jenom mezi sebou. Tyto kategorie jsou basketbalově už někde jinde," vysvětlil Petr Drobný.

Součástí nedělní akce byla i burza basketbalových věcí, které Levharti i Levhartice přinesli. Jsou to věci, z kterých Levharti a Levhartice už vyrostli, jsou ale v dobrém stavu a zájemci si je mohou koupit za symbolickou cenu.

„ S burzou jsme začali letos. Na našich webových stránkách www.levharti.cz budeme mít ikonku a zájemci si budou moci nabízené věci zakoupit. Budou vyčleněné i dvě hodiny týdně, kdy si budou moci zájemci věci i vyzkoušet," řekl Petr Drobný.

Basketparáda 2015 je už minulostí, teď se už v roce 2016 rozeběhne pro Levharty i Levhartice kolotoč soutěžních zápasů. Jak je u oddílu zvykem, rodiče, hráči i trenéři se opět sejdou na konci soutěžní sezony, která bývá pravidelně ukončena akcí „Poslední koš.