První koš střetnutí s Východočeškami si připsala Rokošová, na niž rychle odpověděla hostující Králová. Krátce nato vrátila Chomutovu vedení trojka Kadlecové a Levhartice už byly vpředu až do konce poločasu. Po deseti minutách hřál tým kapitánky Vorlové sedmibodový náskok, do šaten šel už jen se čtyřmi body k dobru.

Brzy po změně stran Trutnov vyrovnal, ale šestibodová šňůra vrátila na chomutovskou stranu přece jen trochu více klidu. Lokomotiva však i nadále bojovala, takže i po třetím klaksonu činil rozdíl mezi oběma týmy čtyři body ve prospěch Levhartic.

Další vyrovnání Východočešek přišlo zhruba sedm a půl minuty před koncem závěrečného dějství zásluhou trojky Králové, jenže po oddechovém času chomutovské basketbalistky odskočily díky Aulichové s Eisnerovou a tohle vedení už nepustily. K vítězství nejvýrazněji přispěly osmnáctibodová Valentýna Kadlecová se sedmnáctibodovou Terezou Vorlovou, jež po zápase převzala u rukou manažera klubu Petra Drobného dárek s kyticí jako odměnu pro neužitečnější hráčku týmu v sezóně.

Levhartice z Chomutova.
Basketbalové Levhartice začaly boj o páté místo těsnou výhrou v Trutnově

„Musím holky pochválit za bojovnost, nasazení a obrovskou tuhou zápas vyhrát, i když po náročnějším programu už trochu tahaly nohy,“ ohlížel se Tomáš Eisner za duelem s Trutnovem bezprostředně po jeho skončení. „Hlavně v prvním poločase to byl především boj. Nedali jsme spoustu jednoduchých střel, udělali docela dost ztrát, což trochu souviselo s únavou z náročnějšího programu, ale výhru jsme vybojovali a urvali páté místo,“ radoval se.

Levhartice dosáhly na výborné umístění hned ve druhé sezóně mezi tuzemskou elitou a sám hlavní trenér připustil, že takhle vysoko před startem ročníku nepomýšlel. „Pro nás jde o umístění z říše snů, protože výš jsme asi ani být nemohli, když si vezmete, že nad námi jsou oba brněnské týmy, Hradec Králové a USK,“ vyjmenoval semifinalisty RENOMIA ŽBL a čtyři nejlepší celky dlouhodobé části.

„Ani jsme nepomýšleli, že bychom na takové umístění mohli dosáhnout, takže určitě jsme naprosto spokojení,“ shrnul sezónu. „Dá se říct, že to pravé play-off pro nás začalo s Ostravou a všechny čtyři zápasy holky odmakaly na sto procent, za což bych jim chtěl poděkovat,“ pokračoval Tomáš Eisner.

Ten připomněl i možná nejkritičtější moment bitvy s Trutnovem zhruba sedm a půl minut před koncem. „Zápasy byly specifické, protože mohlo rozhodovat skóre, takže roli hrál každý bod. Ukázal to i tenhle poslední zápas, protože soupeř srovnal, ale jsem rád, že závěr jsme si zkušeně pohlídali a slavíme páté místo,“ završil šéf chomutovské střídačky.

Libor Kult