Ve středu na vlastní palubovce se budou snažit zvítězit a vrátit sérii zpátky na Slovensko k rozhodující bitvě. „Ve středu to může být poslední zápas, tak věřím, že si fanoušci najdou cestu do haly a my budeme dělat všechno pro to, abychom vyhráli," burcuje trenér Tomáš Eisner.

Co vám ukázal zápas v Levicích, který jste prohráli 66:93? Můžete pomýšlet na postup?

Chceme se o to pokusit. Po postupu do předkola jsme si řekli, že si chceme play off užít, ale když už tam jsme, tak chceme vyhrát. Letos jsme s nimi hráli pětkrát a čtyřikrát jsme si dokázali, že jsou úseky, kdy je dokážeme přehrávat. Na to chceme navázat a odrazit se od toho. Levice jsou pro nás těžký soupeř, mají výborné hráče a individuálně jsou na tom lépe. My to chceme zkusit naší kolektivní hrou a rychlým přechodem. Když se nám daří v útoku, tak se nám daří i v obraně.

Do Levic a zpět je to přes 1000 kilometrů a tuhle trasu můžete v sérii absolvovat dvakrát během týdne. Jak se vypořádat s tak náročným cestováním?

Cesta do Levic trvá zhruba šest hodin, což není ideální. Ale musíme se s tím popasovat. Dorazili jsme tam tři hodiny před zápasem, takže jsme měli dost času se protáhnout.

V týmu skončil problémový Američan Glover. Nebude hráč jeho kalibru týmu chybět?

Jak se to vezme. Byli jsme nespokojení s jeho posledními výkony a on tu kritiku nechtěl přijmout. Američané jsou občas sobci, nechce se jim bránit a on byl tenhle případ. Glover měl svou hlavu a vyústilo to v konfrontaci, která byla z jeho strany nepřiměřená, a proto jsme ho vyřadili z kádru. Číselně je to pro nás ztráta, protože odešlo x bodů, ale v kontextu s tím, že ten hráč nebrání, to není takové oslabení.