Sedmadvacetiletý hráč se dosud prezentoval jako velice šikovný střelec s dobrou obranou a doskokem. Jeho střelba, která se pohybuje v úspěšnosti kolem 50% za dva body a 27% za tři body i schopnost doskakování pod oběma koši jsou devizy, které navedly cestu amerického křídla do kádru Levhartů.

V lednu se totiž ukázala zranitelnost úzkého kádru Chomutova, když Levharti při zraněních hráčů prakticky k žádnému utkání nenastoupili kompletní. Vedoucí týmu Levhartů Ing. Svojanovský uvedl k angažování 193 cm vysokého hráče: „ Allen Curtis je pro nás aktuálně ideálním řešením. Spojuje naši potřebu doplnění kádru s hráčskou kvalitou v rámci našich finančních možností. Angažovat v této době kvalitního českého hráče je s ohledem na omezenou nabídku v Mattoni NBL, neodpovídající kvalitě či kvůli neakceptovatelným finančním požadavkům prakticky nemožné."

Allen Curtis na chomutovské palubovce už hrál. Bylo to v loňské sezoně v dresu Interu Bratislava, který startoval v Mattoni NBL. V utkání zaznamenal osm bodů a devět doskoků.

Na začátku letošní sezóny se objevil v týmu Iskra Svit a stal se, společně s Kennethem Hendersonem, hlavní akvizicí účastníka nejvyšší slovenské soutěže. V třináctém kole slovenské extraligy byl dokonce vyhlášen hráčem týdne, když v utkání proti Handlové zaznamenal „double-double" v podobě 22 bodů a 14 doskoků. Po změně trenéra v týmu ale Američan David Solomon již neměl o služby Curtise zájem.

Mezi Levharty se 92 kg vážící hráč pohybuje již déle než deset dnů, zvyká si na nové spoluhráče a společně s trenérem Tomášem Eisnerem pracuje na co nejrychlejším zapracování do obranných i útočných systémů mužstva.

S nasazením Curtise trenér počítá už v prvním utkání A2 13. února v Ústí nad Labem.

Jeho hru můžete shlédnou na http://www.youtube.com/watch?v=d3F5BgTzd4s