Hráči si po vítězné sérii, když dokázali vyhrát poslední tři zápasy, užili jednoho dne volna navíc, ale od úterý se pilně připravovali na sobotní utkání. Nová Huť je v Mattoni NBL nejčastějším soupeřem Levhartů a utkání byla vždy velice vyrovnaná, i když Ostravu se Levhartům zatím nepodařilo zdolat. V posledním domácím zápase tři čtvrtiny utkání Levharti vedli, ale v poslední čtvrtině se zalekli možnosti vyhrát a Nová Huť stav otočila.

I tentokrát je NH favoritem a na věci nic nemění skutečnost, že jí budou chybět Rahsaan Ames a Jeremiah Wilson. I když trenér Tomáš Eisner v tom určité oslabení kádru domácích vidí: „Wilson je výborný pivot a Ames jejich klíčový rozehrávač, takže tady se malinko otevírá šance je překvapit. Doma jsme nad nimi třicet pět minut vedli, pokusíme se je zaskočit. Chtěli by jsme prodat sebevědomí získané v posledních zápasech a dobrou hru, kterou předvádíme."

Trenér Eisner má k dispozici kompletní tým a hráči se pokusí jako první tým v tomto ročníku Mattoni NBL ztéci ostravskou Bonver Arénu. Pokud se podaří přibrzdit „trojkový expres" Nové Huti a každý Levhart, který přijde na hřiště, podá v obraně i v útoku výkon na hranici svého maxima, není takové překvapení vyloučeno. Zápas začíná v Ostravě v sobotu 8. prosince v 17:30 hodin.