Chomutovští ale výběr soupeře už nemají ve vlastních rukou. I když by vyhráli utkání na půdě USK, budou muset čekat na výsledek duelu Opavy v Jindřichově Hradci. Opavským stačí zvítězit a zůstanou na devátém místě s jednobodovým náskokem před Levharty. Jenom současná výhra Levhartů a prohra Opavy dávají lepší postavení pro chomutovské. Při rovnosti bodů rozhodují vzájemné zápasy a v nich jsou lepší Levharti.

„Bohužel, už to není jenom v našich silách. Uvidíme s jakou motivací nastoupí Hradec doma proti Opavě. My jdeme na USK s tím, že tam chceme vyhrát," řekl před posledními zápasy v skupině A-2 trenér domácích Tomáš Eisner. Levharti jedou do Prahy v téměř nejsilnějším složení, mimo hru je stále kapitán Pavel Staněk, kterého do hry nepustí zraněné koleno. Levhartům se na pražské Sovy daří, ve všech letošních utkáních je porazili. Poslední duel Levhartů v skupině A-2 začíná na pražské Folimance v 18:00 hodin.

Opavští hrají večer od 20:00 hodin na půdě Lvů z Jindřichova Hradce, kterým už ale v podstatě o nic nejde. Hradec totiž jako první tým z Mattoni NBL má už jistou baráž s týmy z první ligy. Ale Opava nechce ponechat nic náhodě: „Řekli jsme si, že poslední dva zápasy nadstavby jsou pro nás předkolem předkola. Ústí jsme doma porazili, to samé chceme v Hradci, ať jdeme v předkole na USK Praha," podotkl trenér Opavy Czudek.

Rozhodující utkání Chomutova a Opavy nezačínají ve stejnou dobu. Vedoucí týmu USK Praha Michal Šob k odlišným začátkům utkání poznamenal: „Je velká škoda, že utkání nezačínají ve stejný čas. Bylo by to více fair- play pro všechny a dodalo by to poslednímu kolu opravdu punc napětí."