Poslední dvě nervy drásající bitvy v bojích play-off rozhodovala o umístění mladých chomutovských nadějí. Hlavně první utkání bojů o umístění mělo dramatický náboj až do konce a o výsledku rozhodl jediný bod. Běžela poslední minuta utkání s Kolínem a chomutovští prohrávali 57 : 58. Míč dostal Marek Dolanský a necelých šestnáct sekund před koncem dvěma body zpod koše strhl vítězství na stranu Levhartů.

Trenér mixu Martin Karda zářil po utkání štěstím a spokojeností: „Chtěli jsme to urvat, byl to neskutečný boj, tahalo se to o pár košů. Holky a kluci bojovali, plnili taktické pokyny. A potáhli to tři hráči, kteří zahráli nad svoje maximum - Marek Dolanský, Janička Hlavová a k nim se přidala Terka Hamerlová."

Zápas se pro Levharčata nevyvíjel příznivě, v průběhu druhé čtvrtiny poměrně výrazně prohrávala. Trenér ocenil výkon svých svěřenců v posledních minutách druhé čtvrtiny, kdy chomutovští stav obrátili: „Základ úspěchu byl, že jsme zlikvidovali desetibodovou ztrátu a dostali jsme se do vedení o dva body v poločase. Ale hlavně všichni bez výjimky podali maximálně bojovný výkon a potom se i to štěstí přikloní."

Po výhře postoupil levhartí mix do boje o páté místo, kde se utkal s domácími Pardubicemi. A utkání se opět nevyvíjelo pro Levharty příznivě. Po úvodním vedení se dostali do ztráty a poločas skončil třináctibodovým mankem chomutovských.

Ale to pardubičtí ještě neznali levhartí bojovnost a ochotu riskovat. Levharčata, která nastoupila do posledního zápasu pomalovaná bojovými barvami, bitvu ještě zdramatizovala. „Postavil jsem Marka a Janičku do třetí čtvrtiny spolu do pětky, aby se to pokusili dotáhnout, nakonec se to ale nepodařilo. Zariskovali jsme, ale úplný efekt to nepřineslo, " zhodnotil snížení ztráty na čtyři body Martin Karda.

Chomutovští utkání o páté místo prohráli a skončili šestí. Co rozhodlo o prohře v posledním utkání? Slovo dostal opět trenér: „Pardubice měli vyrovnanější mančaft, silnější lavičku než my. K tomu jsme ještě nedávali jasné body zpod koše.I tak si ale myslím, že jsme na ně měli."

I když závěrečný zápas skončil prohrou Levhartů, turnaj byl pro ně úspěšný. Získali šesté místo v republikovém finále, když základna jiných družstev je větší a Levhartíci turnaj odehráli se čtrnácti mláďaty, a to se cení. Navíc Jana Hlavová byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje a dostala se do All Stars celého národního finále.

Chomutovští nezaznamenali úspěch jenom na hřišti, ale i v hledišti. Příznivci a rodiče Levhartů jim během zápasů vytvořili takřka domácí atmosféru, co platilo i pro poslední utkání s domácími Pardubicemi. Ocenil to i trenér: „Byla to odměna pro hráče i nás trenéry za hodiny strávené v tělocvičnách a chtěl bych jim za to poděkovat."

Soupiska Levhartic a Levhartů Chomutov:

Marek DOLANSKÝ, Tereza HAMERLOVÁ, Radek VALENTA, Jana HLAVOVÁ, Ondřej JÁNSKÝ, Eliška KREJZOVÁ, Karel KAŠKA, Kateřina DOLEŽALOVÁ, Ondřej SUŠICKÝ, Karolína KUBÍKOVÁ, Tereza BAŽENOVOVÁ, Leon VONAKY, Adam ZÍDKA, Adéla MEŠKOVÁ.

Trenéři: Martin KARDA a Vladimír DOLANSKÝ