Na konci června nadějná atletka splnila v Kolíně limit „A" v běhu na 100 metrů překážek. V bezvětří zaběhla na soutěži YOUTH ATHLETICS – Sokol Grand Prix výkon 13,86 sekundy a potvrdila svoji výbornou výkonnost.

CESTA KE SPLNĚNÍ LIMITU BYLA DLOUHÁ

I když natrénováno měla, dlouho se jí limit nedařilo zaběhnout. A když už, tak s nepovoleným větrem. Během letní atletické sezóny atakovala Markéta limit několikrát, v závodě Olympic Hopes 2016 v Uherském Hradišti jí chyběla jediná setina sekundy na limit „B". To zaběhla čas 14,05 sekundy. Na mezistátním utkání ČR – Maďarsko – Slovensko – Slovinsko dorostenek zaběhla 13,80 sekundy, bohužel to bylo s nepovoleným větrem.

MARKÉTA JE ATLETKA TĚLEM I DUŠÍ

Dalším pokusem bylo Mistrovství České republiky  dorostu, které se konalo  v Třinci. V běhu na 100 m překážek získala svěřenkyně trenérky Jany Hyjánkové stříbrnou medaili za výkon 14,08 sekundy, ale na Evropu to stále nestačilo.
V Třinci startovala Markéta Štolová taky v běhu na 300 metrů překážek, kde v rozběhu předvedla druhý nejlepší výkon sezóny. Bohužel ve finále zakopla o čtvrtou překážku a medailové sny se rozplynuly. V závodě ale předvedla, že je atletkou tělem i duší, zvedla se a svůj finálový závod doběhla. I za to jí patří velký obdiv!