Proražená svodidla a zábradlí, pád z výšky patnácti metrů, pod mostem zcela zničený kamion. Děsivě vyhlížející scéna, která se odehrála v pátek 31. května dopoledne na novém přemostění u Velemyšlevsi, si vyžádala dvě zranění.

„Řidič kamionu byl transportován vrtulníkem s vážným zraněním do ústeckého traumacentra. Na stejné místo odvezla sanitka také jeho těhotnou spolujezdkyni,“ informoval o zraněných mluvčí ústecké záchranné služby Prokop Voleník. Po nehodě byl řidič při vědomí.

Kamion se zřítil z mostu, který je přemostěním přes údolí, v němž leží Velemyšleves, krátce po deváté hodině. „Kamion ze zatím nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku a spadl z mostu z výšky zhruba patnácti metrů. Dechová zkouška u řidiče kamionu byla negativní,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Požár autobusu na D7 u Slaného.
Ranní jízdu do Prahy zbrzdil požár autobusu. Plameny vyšlehly na D7 u Slaného

Podle neoficiálních informací by za nehodou mohla údajně být technická závada, možná defekt pneumatiky, na který řidič nedokázal reagovat. Policie zatím důvod nehody nezveřejnila a nechce jej komentovat. „Probíhá další důkladné šetření nehody. Bude vypracován také znalecký posudek,“ pokračovala Bartošová.

Ještě vážnějším následkům podle odborníků zabránila skutečnost, že kamion se při pádu „poskládal“ tak, že kabina zůstala nahoře a nebyla úplně zničena. Po nehodě byl provoz na silnici I/27, která spojuje Mostecko se Žateckem a směřuje dále k Plzni, sveden na mostě do jednoho pruhu. Doprava byla několik hodin řízena kyvadlově.

Základní škola Školní v Lounech.
Prověřte šikanu na lounské Základní škole Školní, žádá petice

Hasiči zajistili havarované nákladní auto, vyčistili vozovku a bránili také vzniku ekologických škod. „Z havarovaného kamionu hasiči přečerpali naftu a hydraulický olej,“ informoval mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Nové přemostění údolí u Velemyšlevsi využívají řidiči teprve od konce roku 2016. Tamní most je dlouhý 538 metrů a v nejvyšším bodě je 37 metrů nad zemí. Stavěl se v letech 2014 až 2016 a stál zhruba 700 milionů korun. Obchvat Velemyšlevsi odvedl hustou dopravu z obce, vznikl také proto, že v ostrých zatáčkách v údolí docházelo velmi často k nehodám kamionů. Páteční událost je prvním vážnějším karambolem na tomto přemostění.