K nešťastné události došlo v pondělí 17. července v Jirkově. Řidička projížděla ulicí Karla Hynka Máchy v Nových Ervěnicích, když jí do cesty vběhl chlapec. Žena nestačila zabrzdit či strhnout volant a předškoláka srazila. Letecká záchranná služba ho s těžkým zraněním přepravila do nemocnice v Ústí nad Labem.

K nehodě došlo večer kolem půl deváté. „Řidička středního věku, která řídila osobní auto, srazila dítě. Podle předběžných informací jí mělo vběhnout do jízdní dráhy mimo přechod,“ stručně informovala policejní tisková mluvčí Alena Bartošová. Věk dítěte neupřesnila, podle záchranářů šlo ale o malé dítě předškolního věku.

Ilustrační foto.
Na křižovatce u Otvic se opět bouralo, náklaďák se srazil s mercedesem

„Utrpělo vážné zranění, proto jsme ho letecky transportovali do dětského úrazového centra v ústecké Masarykově nemocnici,“ uvedl mluvčí záchranářů Prokop Voleník. „Vzhledem k jeho nízkému věku ale nemohu sdělit víc,“ dodal.

Vrtulník sedl u marketu

Jako přistávací dráha pro vrtulník letecké záchranné služby posloužilo parkoviště supermarketu Penny na Písečné, které je od místa nehody jen pár desítek metrů. Zásah tak ze sídlištních paneláků sledovaly desítky lidí.

Případ pak lidé hojně diskutovali na sociálních sítích. Kladli si otázku, co dělal předškolák pozdě večer venku a kde byli rodiče. „Malé dítě předškolního věku má být v půl deváté večer dávno v posteli a nelítat samo po silnici,“ napsala kriticky Marcela Marcelová. Podle dalších ohlasů však není výjimkou, že si v této části Jirkova, která je vyhlášená jako problémová, děti hrají na silnici častěji.

Mimo ohrožení života

Sám otec chlapce se k okolnostem odmítl vyjádřit. „Nepovím vám k tomu nic,“ prohlásil zasmušile. „Můžu říct jen to, že je malý mimo ohrožení života,“ řekl Deníku.

To potvrdila ústy tiskového mluvčího Petra Sochůrka i Krajská zdravotní, pod jejíž správu ústecká nemocnice spadá. „Malý pacient je v současné době ve stabilizovaném stavu. Hospitalizovaný je na lůžkové části oddělení,“ informoval mluvčí.

Okolnosti nehody, příčinu a míru zavinění nyní prošetřuje policie. „Zatím jsme na začátku vyšetřování,“ upozornila policejní mluvčí Bartošová. Potvrdila jen, že řidička neřídila pod vlivem alkoholu, což potvrdila dechová zkouška.

Takhle dopadl kontejner v jirkovské Křížkově ulici
Radnice chce trestat Jirkovany za nepořádek kolem popelnic