Muž, 63 let – na ARO, ve velmi vážném stavu. Žena, 62 let – na JIP, stablizovaná. Žena, 54 let – na ARO, ve vážném stavu. Žena, 61 let – na ARO, v ohrožení života… Z děsivé bilance nedělní nehody u Málkova jde mráz po zádech.

Vyjela ze silnice

Co se stalo? Starší žena jela se svým Peugeotem po silnici I/13 z Chomutova do Málkova. V autě seděly další dvě ženy. Kousek od vesnice žena zničehonic vyjela ze silnice, na trávě dostala smyk, auto pak vyjelo zpátky na vozovku přímo do protisměru, kde se srazilo s projíždějící Mazdou. V ní seděli další dva lidé – starší pár. Muž, který řídil, srážce nemohl zabránit.

Následky byly drastické a na místo vyrazili hned po ohlášení hasiči, policisté a několik záchranek včetně vrtulníku. Ženu na zadním sedadle Peugeotu náraz vymrštil z vozidla. Záchranka ji musela na místě oživovat. Ostatní čtyři zraněné hasiči vyprošťovali z nabouraných aut a putovali okamžitě do péče lékařů.

Jde jim o život

Řidička Peugeotu dopadla nejhůře. Přímo z místa nehody ji vrtulník přepravil do motolské nemocnice v Praze, kde nyní leží na ARO ve velmi vážném stavu. Mluvčí nemocnice včera Chomutovskému deníku potvrdila, že 61letá žena je stále v ohrožení života.

Ve velmi vážném stavu je však také 63letý řidič Mazdy. Toho záchranka nejprve převezla do Chomutova, kde ho lékaři zastabilizovali a vrtulník ho následně přepravil do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Tam ho operovali specialisté – traumatologové, ale jeho stav zůstává velmi vážný.

V nemocnicích

Na ARO v ústecké nemocnici leží i další žena, kterou tam vrtulník dopravil přímo z místa nehody. Musela se podrobit neurochirurgické operaci. „Momentálně je po operačním výkonu hospitalizována také na ARO ve vážném, nicméně prozatím stabilizovaném stavu,“ dodal k tomu mluvčí Krajské zdravotní, pod níž nemocnice patrí, Jiří Vondra.

Další dvě ženy skončily v nemocnicích v Chomutově a Kadani. První leží na JIP ve stabilizovaném stavu, o zdravotním stavu druhé se redakci včera nepodařilo získat informace.