Nepříjemný střet osobního automobilu a chodce vyšetřovali krátce po 13. hodině policisté v Chomutově, konkrétně v Bezručově údolí nad Hřebíkárnou. Nehoda si vyžádala zranění jedné osoby.

Před polednem došlo na R7 na trase Chomutov - Postoloprty u obce Spořice k nehodé nákladního vozidla. Vše se obešlo bez zranění a úniku provozních kapalin.

Sníh leží také na silnici I/7 ve stoupání z Chomutova k hranicím s Německem. Rozbředlý sníh pokrývá cesty v Krušných horách, kam se mohou dnes vydat běžkaři na první upravené trasy. "U silnice místy stojí odstavené automobily. Chvílemi se jede krokem," popisoval ráno cestu na Klínovec reportér Deníku.

Zásahová jednotka vstupuje do jednoho z vytipovaných bytů
Na zem, ukaž ruce! Zakuklenci vtrhli k vařičům, některé tahali z postele

Krátce po sedmé hodině se na dálnici D8 na 84. kilometru ve směru na Prahu mezi tunely Panenská a Libouchec střetly dva kamiony. "Nehoda se obešla bez zranění, pro jeden z kamionů jede odtah," informovala policie na svých stránkách.

Na dálnici byla ráno vrstva sněhu do 5 mm a snížená viditelnost na méně než 30 metrů. Ve směru na Prahu byly tunely Panenská a Libouchec uzavřeny, na vozovce se tvořily sněhové jazyky. Po ošetření vozovky byl uvolněn levý jízdní pruh.

Vojáci pomáhají v nemocnicích. Ilustrační foto.
V nemocnicích pomáhají studenti, vojáci i hasiči. V kraji jich jsou desítky

Ještě před sedmou hodinou ranní došlo ke srážce dvou osobních aut v ústecké ulici Tovární u Spolchemie. Jeden z účastníků nehody utrpěl lehké zranění, na místě zasahovali záchranáři. Silnice je s opatrností průjezdná. 

S další nehodou se musely záchranné složky vypořádat u Libouchce. Osobní automobil zde skončil při průjezdu zatáčkou na boku. 

K nehodám dochází i na Teplicku, například v Hrobčicích. Před osmou hodinou ranní se zde střetla dvě nákladní auta, také tato nehoda se obešla bez zranění. Pouze pomačkanými plechy skončil i střet dvou osobáků na silnici 13 na mostě u obce Hostomice.

Další série nehod se na Teplicku odehrála během dopoledne i v časném odpoledni. Krátce po poledni se například bouralo na silnici III/25352 u obce Modlany. U střetu dvou osobních automobilů zasahovali záchranáři, na místě byla i policie. 

Hlášení o nehodách přichází i z Děčínska. K jedné došlo na silnici 263 ve Velké Bukovině. Na silnici byla ráno ledovka, policie vyzývá k velmi opatrné jízdě. Další střet se ráno odehrál v ulici Sněžnická v Jílovém. Srazila se zde dvě osobní auta. 

Sníh je i na vozovkách nižších tříd na Litoměřicku či Lounsku. Na silnici I/9 v Jiřetíně pod Jedlovou na Děčínsku jsou sněhové jazyky. "Ve všech sedmi okresech Ústeckého kraje leží na silnicích sníh nebo rozbředlý sníh. Zatím se s mírnými komplikacemi daří udržovat cesty sjízdné, ale nabádáme k velké opatrnosti," řekl ČTK dispečer krajské správy a údržby silnic.