K hromadné nehodě došlo na „třináctce" na výpadovce směrem na Chomutov. „Šlo ale spíše o lehčí případy, kdy to řidiči nestačili dobrzdit a odnesly do plechy," nastínila policejní tisková mluvčí Marie Pivková.


Přesto bylyzraněny dvě mladé ženy. „Mohu potvrdit, že jsme z ranní sériové nehody převezli dvě ženy ve věku 22 a 24 let na chirurgii do kadaňské nemocnice. Utrpěly lehká zranění," informoval mluvčí zdravotnické záchranné služby Prokop Voleník.


Škody na autech dosáhly 150 tisíc korun a žádný z řidičů nejel pod vlivem alkoholu, jak si policisté ověřili dechovou zkouškou. „Příčinou hromadné nehody byl zledovatělý povrch a nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky," zkonstatovala policistka.


Autům pomáhali zpět na silnici hasiči, dopravu tam řídila policie.


Zledovatělá vozovka potrápila více řidičů na Chomutovsku. Auto havarovalo v Lipské ulici a také v Dřínovské v Chomutově, u Málkova se nákladní auto nemohlo vyškrábat na „třináctku", další nehody hlásili v Kadani Na Průtahu, u Tušimic a také Širokých Třebčic na Kadaňsku. Policisté do odpoledních tří hodin evidovali 19 nehod, aut napadaných ve škarpách ale bylo daleko víc. „Na silnici mezi Kadaní a Březnem jsem jich viděl ,zapíchnutých´čtrnáct," referoval řidič, který oblastí projížděl před devátou hodinou.


Na cestu kolem Strupčic na sociálních sítích upozorňoval Petr Hurník. „Je to jeden led. Udržet se na silnici chce dnes skutečně plné soustředění na řízení." Další pisatelka přiznala kolizi. „Soustředila jsem se pekelně, jela jsem na jedničku a i přesto jsem skončila ve škarpě," napsala Lenka Březinová. „Jinak moc děkuji mladému muži, co mi pomohl. I dobří řidiči se na silnici najdou," ocenila.