Centra přinášejí hned několik výhod. Ty jsou ekologické, ekonomické i sociální. Snižují podíl odpadu, šetří peněženku nových majitelů i kasu města, které likvidaci odpadu významnou měrou dotuje, a současně pomáhají tomu, kdo si novou věc pořídit nemůže nebo díky svému minimalistickému přístupu ani nechce.

Penzista tam může najít například starší sadu šachů, rodiče hračky pro děti či lampičku, se kterou si školáci posvítí na úkoly, starší funkční lednička třeba vytrhne trn z paty samoživitelce a vysloužilý mobil bezdomovci. Nabije si ho na chytré lavičce na náměstí a bude ve spojení s blízkými i s úřady.

Města a obce mohla žádat podporu pro zbudování re-use centra. Než by ale v Kadani papírovali a natahovali ruku pro peníze, rozhodli se, že to všechno udělají jednoduše a levně. Pro centrum využijí starý lodní kontejner nebo stavební buňku, kterou stačí trochu upravit.

Víc ekologicky a hospodárně už to snad ani nejde. Projekt re-use center je hodnotný sámo sobě, Kadaň ho svým pojetím dostává ještě o úroveň výše.

Nový majitel zachraňuje zámek Poláky u Nechranické přehrady.
Plním si sen, říká o zámku Poláky nový majitel, který ho zachraňuje