Blížící se svátek svatého Martina vzaly jako výzvu nejméně tři podniky na Chomutovsku, zažehly trouby a sporáky a přichystaly staročeské husí hody se vší parádou. Vymyslet musely i to, jak skvěle připravené jídlo bez úhony dostanou k lidem, takže zapracovaly na vlastním rozvozu a v případě chomutovské Restaurace Republika i na prezentaci.

Aby nebylo sváteční jídlo znehodnoceno plastem, rozvážejí ho i s nádobím. Díky tomu je možné zasednout rovnou ke stolu, jako by to bylo v restauraci. Tedy skoro.

Stojí to spoustu úsilí. Aby restaurace nakrmily zákazníky, musí naplno zapojit fantazii, spoustu energie, a ještě musí brzdit s cenami. Jsou na hranici možného, i když se možná zdají vysoké. Hlavním oceněním je, když je v tom jejich příznivci nenechávají. Díky tomu, snad nenajdeme po skončení covid období restaurace zcela na kolenou.