deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Edvard D. Beneš

archiv Edvarda D. Beneše

„Původním povoláním jsem elektromechanik rozvodných zařízení a své první články jsem začal publikovat už v roce 1990,“ říká s tím, že začínal psát pro občasník Josefa Kudličky Noviny Litvínovska a zdejší Sdružení sportovních klubů Litvínov. Ve stejném roce začala spolupráce s tehdejším týdeníkem Rozvoj, který se později, v roce 1993 transformoval do Deníku Mostecka.

archiv Edvarda D. Beneše

„Zde jsem se stal v následujícím roce sportovním redaktorem a těsně před svým odchodem do bulvárního deníku Šíp i krátce zástupcem šéfredaktora. Následovalo několik štací a po nich v roce 2014 návrat do Deníku,“ doplňuje.

archiv Edvarda D. Beneše

Největším hobby je regionální historie, zejména ta týkající se II. světové války. V roce 1991 spoluzakládal spolek Severočeský letecký archiv Most. „Dodneška nás v něm působí přes deset členů. Staráme se o expozici v Mezinárodním památníku obětem II. světové války, pořádáme Den veteránů a spolupracujeme s jednotlivci nebo skupiny lidí se stejným zaměřením v zahraničí,“ dodává s tím, že nejvíce spolupráce funguje s Francouzi a Holanďany.

archiv Edvarda D. Beneše

Prakticky po celý život se věnuje nejrozšířenějšímu sportu světa fotbalu. Už od útlého školního věku. Nejdříve se současně věnoval hokeji a fotbalu. „Ve čtvrté třídě na základce se to zlomilo a vyhrál fotbal,“ podotýká s tím, že se mu věnuje prakticky dodnes.

archiv Edvarda D. Beneše

Závodně hrál za Litvínov, Kopisty, Meziboří a na vojně za VTJ Blesk Bechyně. Nejvýše to byla divize. V současnosti jsou to hlavně týmy starých gard Litvínova a Mostu.

archiv Edvarda D. Beneše

„Rád cestuji. Nejoblíbenějšími destinacemi jsou Katalánsko a Španělsko. Takže, až to jednoho krásného dne tady v Česku zabalím, tak víte, kde mě hledat,“ uzavírá s úsměvem.

< Předchozí
1 z 6
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků severních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: