Nedvěd během neděle a pondělí bude sondovat možný přílet dalších českých hráčů z Bostonu a Toronta, tedy týmů, které vypadly v noci na dnešek. Ve spojení je s útočníky Davidem Kämpfem, Tomášem Noskem a hlavně Davidem Pastrňákem.

„Jedna věc je zájem kluků, zcela zásadní budou ale výstupní zdravotní prohlídky hráčů, na jejichž výsledky budeme muset tak jako tak počkat, aby kluby hráče případně uvolnily,“ upozornil Nedvěd.

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa ve Finsku výhrou 5:1 nad Velkou Británií.
Kluky svazovala nervozita, přiznal Jalonen. V kabině nechtěl kazit vítězný pocit

Největší otazník visí nad Pastrňákem. Hvězda Bruins účast na šampionátu přislíbila už na konci března, jenže za tu dobu se toho hodně změnilo. Chuť má stále, chce reprezentovat, ale… „Není stoprocentně v pořádku,“ přiznal Nedvěd. „Bude to million-dollar question, jak se k tomu postaví klub,“ prozradil Nedvěd. „Pasta je jedním z nejlepších hráčů NHL, rozdílový hráč. Takže bychom se s ním byli ještě lepší. Teď ale nemá cenu o tom spekulovat.“

Už nyní je jisté, že Ondřej Kaše z Toronta do Finska nepřiletí. „Čeká potomka, budou rodit, takže tam je to jasné,“ vysvětlil Nedvěd.

Jednatřicetiletý Kempný by se měl k reprezentaci připojit ve Finsku v pondělí. Pro zadáka, jehož Washington vypadl v prvním kole play-off s Floridou 2:4 na zápasy, půjde v Tampere o třetí účast na světovém šampionátu. Na soupisku bude zapsán jako osmý český obránce, dle předběžné dohody tak dějiště šampionátu opouští David Musil.

„Michal Kempný je obránce s mezinárodními zkušenostmi a věřím, že pro nás bude velmi dobrou posilou,“ řekl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.