Předchozí
1 z 7
Další

Vášní Veroniky Dušánkové je myslivost a kouzlení v kuchyni

Jmenuji se Veronika Dušánková a je mi 31 let. Od narození jsem bydlela v Chomutově, v současné době žiji v Zelené u Málkova pod Skřivánčím vrchem, kde se také nachází jedno z mých oblíbených míst. Z nedaleké rozhledny, tyčící se nad obcí Zelená, je vidět do širokého okolí na vodní nádrž Nechranice, hnědouhelné doly a severním směrem na vrcholky stromů z přilehlých lesů.

Veronika DušánkováZdroj: archiv

Vystudovala jsem vysokou školu v oboru veřejná správa a právo. Minula jsem se povoláním a dnes pracuji jako kosmetička. Začala jsem podnikat a už čtvrtým rokem jsem sama sobě pánem. Kosmetický salon mám v historickém centru Chomutova. Moje práce mne naplňuje, jelikož mám ráda společnost, ráda s lidmi komunikuji a ještě raději dělám lidi spokojenější a šťastnější.

Veronika DušánkováZdroj: archiv

Líbí se mi, že v Chomutově je mnoho možností, jak využít volný čas. Je zde mnoho různých míst, kam může člověk zajít za kulturou, za sportem ale i do přírody. Osobně mám ráda chomutovské trhy. Ráda vařím a peču. Pokud možno, tak z vlastních surovin nebo právě z těch nakoupených na trhu. To se pak v kuchyni dá vykouzlit i výborný domácí sýr, jogurt nebo marmeláda.

Veronika DušánkováZdroj: archiv

Velmi často se vydávám se psem po okolí a sbírám houby, různé plody jako například bezinky a bylinky, které pak můžu dále zpracovávat. V zimě zasedám k šicímu stroji a vyrábím různé vánoční dekorace nebo hračky. Jednu takovou dekoraci jsem v loňském roce proměnila ve vánoční aukci, která měla za úkol získat finanční dar pro psí útulek.

Veronika DušánkováZdroj: archiv

Nyní je mým největším koníčkem myslivost, ke které mne přivedl můj přítel Jakub. Rozhodla jsem se proto přihlásit na kurz myslivosti a už téměř půl roku plním praxi adjunkta v revíru, nacházejícím se v kouzelné krajině od obce Zelená po malou vísku Vysoká, která leží kousek od Hory sv. Šebestiána.

Veronika DušánkováZdroj: archiv

Díky tomuto koníčku jsem poznala spoustu nových lidí, se kterými ráda trávím volný čas, kdy se sejdeme na myslivně u dobrého zvěřinového guláše a tlacháme o všem možném. Společně pak také jezdíváme na výlety za přírodními památkami.

Veronika DušánkováZdroj: archiv

Mým nejoblíbenějším místem je údolí Celné, kam často vyrážím s přítelem a psem na procházku směrem ke Kýšovickým vodopádům. Zde si užíváme klid, krásnou přírodu a s nadšením fotím každý kousek této pestrobarevné krajiny.

Veronika DušánkováZdroj: archiv