Předchozí
1 z 4
Další

Strážnice Kateřina Krellerová má život spjatý s kočkami

Jmenuji se Kateřina Krellerová, je mi 34 let a dvanáctým rokem pracuji jako strážník Městské policie v Chomutově. Také se tu starám o spolek Klubíčko, který se zaměřuje na pomoc kočkám. Ty mě provázejí celý život, sama mám dvě. Už jako dítě jsem cítila že kočky jsou v lidské společnosti znevýhodněny a snažila jsem se jim v rámci mých možností pomáhat.

Kateřina KrellerováZdroj: archiv Kateřiny Krellerové

Založila jsem spolek Klubíčko, jehož cílem je pomoci kočkám bez domova prožít plnohodnotný život. Nejsme klasický útulek. Všem našim svěřencům poskytujeme potřebnou péči po příjmu, po kastraci i po očkování. Jakmile se kočička dostane do stavu, kdy je schopna opustit prostory karanténní místnosti, snažíme se pro ni najít nový domov.

Kateřina KrellerováZdroj: archiv Kateřiny Krellerové

Prostory Klubíčka již prošlo na dvacet koček, tři jsme vrátily do jejich původní lokality, zbytek si rozebrali noví majitelé. Dočasným pečovatelem se může stát každý. Klubíčko mu předá zdravou, vykastrovanou kočku a finančně hradí výdaje spojené s péčí o kočku, a to včetně krmiva. Jakmile se najde pro kočičku vhodný domov, kočička je umístěna ke stálým majitelům v rámci adopční smlouvy.

Kateřina KrellerováZdroj: archiv Kateřiny Krellerové

Abychom podpořili provoz Klubíčka, pustili jsme do oběhu kalendář pro rok 2020. Je k dostání na Facebooku Klubíčko Chomutov. Celý výtěžek jde na péči o opuštěné kočičky. Fotografie pořídil Dan Černý. Moc bych si přála, abychom se my, kdo věnují svůj čas a péči opuštěným kočkám v Klubíčku, stali jen předvojem a uvedli novou éru a generaci dobrých srdcí, kteří ukrojí kus ze sebe a svého života a udělají cokoli nezištného pro své okolí.

Kateřina KrellerováZdroj: archiv Kateřiny Krellerové